Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση των δύο στελεχών του ΑΚΕΛ

Newsbomb

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που είχε διατάξει την κράτηση των στελεχών του ΑΚΕΛ, Βενιζέλου Ζανέτου και Χρίστου Αλέκου, σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση της επένδυσης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ).

Οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά την πάροδο της επταήμερης κράτησης που είχε διατάξει το επαρχιακό δικαστήριο, αλλά σύμφωνα με την αστυνομία αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων. Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι η μαρτυρία που προσκόμισε η αστυνομία στο πρωτόδικο δικαστήριο συνέδεε τους εφεσείοντες με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, απορρίπτοντας τις θέσεις τους για τη γνησιότητα και την αξιοπιστία της μαρτυρίας του Νίκου Λίλλη και περί αλλότριων σκοπών και πολιτικών κινήτρων.

Σύμφωνα με την απόφαση, παρά το περίπλοκο των γεγονότων της, οι αρχές που διέπουν την άσκηση της εξουσίας του πρωτόδικου δικαστηρίου να διατάξει την κράτηση ενός ατόμου για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων είναι σχετικά απλές και «το αντικείμενο διερεύνησης από το Δικαστήριο είναι κατά πόσον η μαρτυρία που τίθεται ενώπιόν του δημιουργεί εξ αντικειμένου εύλογη υποψία ότι ο ύποπτος ενέχεται στο αδίκημα που διερευνάται».

«Εκείνο που κατά την άποψή μας απαιτείται για διερεύνηση του θέματος της κράτησης είναι το μαρτυρικό υλικό, το οποίο κρινόμενο στην όψη του να δημιουργεί υπόνοιες ότι οι ύποπτοι συνδέονται. Τέτοιο υλικό, όπως έχουμε υποδείξει, υπήρχε ενώπιον του δικαστηρίου» αναφέρεται στην απόφαση.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved