ΚΥΠΡΟΣ

Το πρωί η έκθεση για το μέλλον του κυπριακού τραπεζικού συστήματος

Το πρωί η έκθεση για το μέλλον του κυπριακού τραπεζικού συστήματος

Δίδεται αύριο, Πέμπτη, το πρωί στη δημοσιότητα η έκθεση της τετραμελούς Ανεξάρτητης Επιτροπής για το Μέλλον του Κυπριακού Τραπεζικού Συστήματος, η οποία περιέχει εισηγήσεις για ανάκαμψη του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ενόψει της αυριανής δημοσιοποίησης, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο ενημέρωσαν για τις κύριες διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, στα οποία κατέληξαν ύστερα από μελέτη ενός έτους, επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κυπριακό τραπεζικό σύστημα ευρύτερα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επιθυμούσε να ενημερωθεί από μια ανεξάρτητη επιτροπή που απαρτίζουν εμπειρογνώμονες παγκοσμίου κύρους και εμβέλειας για το κρίσιμο θέμα των τραπεζών. Είπε ότι στην έκθεση της Επιτροπής τονίζεται ότι η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος αποτελεί τον κύριο παράγοντα τόσο για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, όσο και για την αποκατάσταση της Κύπρου στις διεθνείς αγορές, όχι μόνο ως χρηματοοικονομικού κέντρου, αλλά και ως βάσης οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής David Lassels δήλωσε ότι τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις κύριες εισηγήσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι τυγχάνουν της πλήρους στήριξής του και ότι η κυβέρνηση θα ετοιμάσει σχέδια για την εφαρμογή αυτών των προτάσεων.