Γεύμα στον Οζερσάι από το ΥΠΕΞ -Καμία δήλωση για το Κυπριακό

Newsbomb

Σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα είναι σε γεύμα αυτή την ώρα η τουρκοκυπριακή διαπραγματευτική ομάδα με τους αρμόδιους του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Η συνάντηση του Κουντρέτ Οζερσάι με τον ΓΓ του ελληνικού ΥΠΕΞ Αναστάσης Μιτσιάλης διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες αφού ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13.30.

Η τ/κ διαπραγματευτική ομάδα και ο κ. Μιτσιάλης αναχώρησαν χωριστά από το κτίριο όπου έλαβαν χώρα οι συνομιλίες, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ χωρίς να κάνουν οποιεσδήποτε δηλώσεις. Κάποια τ/κ ΜΜΕ χαρακτηρίζουν έκπληξη τη διάρκεια της συνάντησης, αφού ήταν μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στην Άγκυρα μεταξύ του Ε/κ διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη και του Τούρκου ΥΦΥΠΕΞ, Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν αναμένεται να προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για τη συνάντηση.

Δημοσιογράφοι τ/κ και ξένων ΜΜΕ αναμένουν την έξοδο της τ/κ ομάδας από το κτίριο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Κίπρις, η τ/κ διαπραγματευτική ομάδα έφτασε στην Αθήνα χθες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι μέσω Κωνσταντινούπολης, αρμόδιοι του ελληνικού ΥΠΕΞ τους συνόδευσαν μέχρι το ξενοδοχείο που διαμένουν και, όπως έγινε γνωστό, τους παραχωρήθηκαν δύο άτομα για ασφάλεια.

Στο ξενοδοχείο τους περίμενε ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς. Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία του Κουντρέτ Οζερσάι με τα δύο μέλη της ομάδας του μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο από την χθεσινή απογευματινή τους βόλτα.

Σε δηλώσεις του στην Κίπρις, ο κ. Οζερσάι δήλωσε ενθουσιασμένος που έσπασε τον μισό αιώνα που πέρασε από την τελευταία επίσκεψη τ/κ συνομιλητή στην Αθήνα, λέγοντας πως αισθάνεται περήφανος γι’ αυτό, αλλά το σημαντικό – σημείωσε – είναι να υπάρξει αποτέλεσμα. Εδώ και 55 χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρξε επαφή Τ/κ με την Ελλάδα και Ε/κ με την Τουρκία, λέγοντας ότι την επαναπροσέγγιση της Ελλάδας και της Τουρκίας μετά τους σεισμούς το 1999 ακολούθησε η επαναπροσέγγιση των Ε/κ και των Τ/κ μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Είναι η δεύτερη φορά που ο ίδιος επισκέπτεται την Ελλάδα, ανέφερε στον απεσταλμένο της Κίπρις ο Κουντρέτ Οζερσάι, υπογραμμίζοντας ότι την σημασία αυτής της χώρας στο Κυπριακό δεν αμφισβητεί κανείς.

πηγη Ikypros

Διαβάστε επίσης

«Σοβαρό βήμα» οι επισκέψεις σε Άγκυρα και Αθήνα για το Κυπριακό

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved