ΚΥΠΡΟΣ

Αισιόδοξος ο Αναστασιάδης για την επιστροφή στην ανάπτυξη

Αισιόδοξος ο Αναστασιάδης για την επιστροφή στην ανάπτυξη

Τη βαθειά πεποίθηση ότι οι Κύπριοι, που τόσο υπέφεραν, είναι κατορθωτό να ξαναβρούν το δρόμο της ειρήνης, της συνδημιουργίας και της ανάπτυξης, εξέφρασε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.


Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι όραμά του είναι η επανένωση της Κύπρου και του λαού της και έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, ότι αυτό που αναμένει και απαιτεί η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι μια θετική εκ μέρους της χειρονομία, η οποία αναμφίβολα θα αλλάξει το πολιτικό κλίμα και το σκηνικό και θα ανοίξει το δρόμο προς τη λύση του Κυπριακού.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε χθες βράδυ στην τελετή απονομής του "Βραβείου Πρωτοποριακής Δημιουργίας Γιάννου Κρανιδιώτη" στην Τεχνική Επιτροπή για τη Διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κύπρου και στον Τάκη Χατζηδημητρίου που ηγείται της προσπάθειας για συντήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια στο δρόμο προς μια αμοιβαία αποδεκτή λύση είναι η δυσπιστία, η οποία συντηρείται και τρέφεται από την τουρκική εισβολή, τη συνεχιζόμενη κατοχή και τη μαζική καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Είναι σήμερα γενικά αποδεκτό, εντός και εκτός Κύπρου, ότι εναπόκειται στην Τουρκία να ανατρέψει το αρνητικό πολιτικό κλίμα. Διότι δεν είναι εύκολο να πείσει κάποιος τους Ελληνοκύπριους για την καλή διάθεση της Τουρκίας όταν, εκτός της συνεχιζόμενης κατοχής, εμμένει να κρατεί αιχμάλωτη και ακατοίκητη την πόλη των Βαρωσίων και να την καταδικάζει στη πλήρη ερήμωση,» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Η Τουρκία, είπε, επιμένει σ' αυτή της τη στάση, παρά τις διαμαρτυρίες ακόμα και των Τουρκοκυπρίων της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Πακέτο μέτρων εμπιστοσύνης

Ρoή Ειδήσεων