ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Δέηση του μουφτή στο τέμενος Ταχτακαλέ μετά από 51 χρόνια

Κύπρος: Δέηση του μουφτή στο τέμενος Ταχτακαλέ μετά από 51 χρόνια

Δέηση πραγματοποίησε ο μουφτής των Τ/κ Ταλίπ Αταλάι στο τέμενος Ταχτακαλέ μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β' .

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη Μουφτή στο τέμενος μετά από 51 χρόνια.

Τον κ. Αταλάι καλωσόρισε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, ο πάτερ Σάββας, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση της Σουηδίας και τη Σουηδική Πρεσβεία για τη μεσολάβησή τους που κατέστησε κατορθωτό τον διάλογο μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου.

«Στη διάρκεια αυτού του διαλόγου έχουν κατορθωθεί μερικά πράγματα, όπως ακριβώς η προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πάνω σ' αυτή την αρχή επιδιώκουμε κι εμείς την πρόσβαση σε όλα μας τα μνημεία, την επιδιόρθωση τους, τη λειτουργία τους, τη χρήση τους για το σκοπό για τον οποίο έχουν χτιστεί».

Ο πάτερ Σάββας υπενθύμισε ότι ήδη «μέσα από αυτό το διάλογο έχει κατορθωθεί η μερική επιδιόρθωση αρκετών μνημείων από το ΕΒΚΑΦ και έχουν γίνει κοινές επισκέψεις με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Κύπρου σε όλη την Κύπρο, όπου έχουν υποδειχθεί κάποια μνημεία και μπορέσαμε έτσι να προχωρήσουμε έστω αθόρυβα στη στήριξη αυτών των μνημείων μέχρι που μέσα από κάποια λύση να μπορέσουμε να τα επιδιορθώσουμε όλα».

Από την πλευρά του, ο κ. Αταλάι, μιλώντας μέσω διερμηνέα, εξέφρασε τη θέση ότι η παρουσία του αποτελεί απόδειξη ότι τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να γιατρευτούν και να μετατραπούν σε θετικά. Ευχαρίστησε την Κυβέρνηση της Σουηδίας και την Πρεσβεία της χώρας στη Λευκωσία, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β'.

πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Κυπριακό: Θέσεις επί όλων των θεμάτων ζήτησε ο Αναστασιάδης από τον Έρογλου