Γεωργιάδης: Στόχος η είσπραξη €100 εκατ. από ακίνητα

Newsbomb

Η είσπραξη των €100 εκ. από τη φορολογία των ακινήτων, είναι ο απώτερος στόχος του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε μιλώντας στο "Μεσημέρι και Κάτι" της τηλεόρασης Σίγμα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Αυτό, σημείωσε, μπορεί να γίνει είτε με τη νέα νομοθεσία που ετοίμασε η Κυβέρνηση, στην οποία περιλαμβάνεται η επικαιροποίηση των αξιών των ακινήτων, είτε με την περσινή μέθοδο, η οποία αφορούσε αξίες του 1980.

Πάντως, σύμφωνα και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

Εναπόκειται στη Βουλή, είπε μετά το πέρας της συνεδρίας ο υπουργός Οικονομικών, να συζητήσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο και να προβεί στις τροποποιήσεις, που κρίνει αναγκαίες.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί, εάν η Βουλή καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα παραμείνει σε ισχύ η περσινή φορολογία. «Είναι μια επιλογή που θα γίνει σεβαστή, δεδομένου ότι το Κράτος θα εισπράξει το ίδιο ποσό με πέρσι», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Το χαλούμι πάει...Βρυξέλλες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved