ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Δεν θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς στο δημόσιο

Κύπρος: Δεν θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς στο δημόσιο

Σύμφωνα με δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνουν περαιτέρω μειώσεις στον δημόσιο τομέα, πέρα από αυτές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.

Το θέμα προέκυψε από δηλώσεις του Δημήτρη Γεωργιάδη, του προέδρου του Δημοσιονομικού συμβουλίου, στην εφημερίδα «Σημερινή», ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει η ευκαιρία για διόρθωση κρατικού του κρατικού μισθολογίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης στις δηλώσεις που έκανε, ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά μέτρων με στόχο τη μείωση και συγκράτηση του συνολικού μισθολογίου του δημοσίου τομέα, μέσω της παγιοποίησης των προσλήψεων και των αυξήσεων», ενώ προσέθεσε πως «την ίδια ώρα η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα διασφαλίσουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα τη βιωσιμότητα του μισθολογίου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμα πως «ο κ. Δημήτρης Γεωργιάδης, ως πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, έχει απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράζει ελεύθερα τις δικές του απόψεις».

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη μεταφορά νερού στα κατεχόμενα από Τουρκία

Κύπρος: Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας και πρέσβης Χρ.Πασιαρδής