Χριστοδουλίδης: «Λέμε “ΟΧΙ” στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ»

Χριστοδουλίδης: «Λέμε “ΟΧΙ” στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ»

Στις πάγιες επιδιώξεις, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία απέδωσε τις προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως ανέφερε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ o κ. Χριστοδουλίδης, «η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι βρίσκεται στο “επίκεντρο της προσοχής” με την προοπτική ένταξής της στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, και επιδιώκει να “κερδίσει πλεονεκτήματα” στο μέτωπο της Κύπρου.»

Παράλληλα, εκτίμησε πως η στάση της Άγκυρας απέναντι στην Λευκωσία αντανακλά τα «σοβαρότατα προβλήματα» που έχει η Τουρκία στις σχέσεις της με πολλά κράτη της Μέσης Ανατολής, ενώ σημείωσε, επίσης, πως η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει το θέμα του φυσικού αερίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν τη λύση του Κυπριακού.

Σχετικά με τα διπλωματικά αντίμετρα της Λευκωσίας, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως η Κύπρος δεν αισθάνεται πως βρίσκεται «σε θέση αδυναμίας», αφήνοντας να εννοηθεί πως η Λευκωσία δεν θα συναινέσει και θα επιδιώξει το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών.

«Δεν είναι εφικτό η Κύπρος να συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ», υπό τις παρούσες συνθήκες, σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

Ισορροπίες τρόμου στην κυπριακή ΑΟΖ (pics-vid)

Η Λευκωσία βάζει «ΣΤΟΠ» στις ορέξεις τις Τουρκίας: Βέτο για να μην μπει στην Ε.Ε

Πρόκληση χωρίς τέλος: Το τουρκικό Barbaros μπήκε στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ

«Συναγερμός» στην Κύπρο: Η Τουρκία πραγματοποιεί την απειλή της με 3 πλοία

Προκαλεί το Ψευδοκράτος: Εκδίωξαν εκπαιδευτικούς από σχολείο στα Κατεχόμενα!