ΚΥΠΡΟΣ

ΔΗΚΟ: Σε κίνδυνο το ΦΑ λόγω χειρισμών της Κυβέρνησης

ΔΗΚΟ: Σε κίνδυνο το ΦΑ λόγω χειρισμών της Κυβέρνησης

Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού έχουμε μείνει μόνοι μας και κινδυνεύουμε να χάσουμε την προοπτική αξιοποίησης του φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι σήμερα δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι του κόμματος του και αντί να διαπραγματευόμαστε το Κυπριακό, διαπραγματευόμαστε το φυσικό αέριο. 

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα του προειδοποίησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι με την ανακοίνωσή του "θα εντάξει το φυσικό αέριο στην ατζέντα του Κυπριακού, η Τουρκία θα αποθρασυνθεί και θα ανανεώσει την NAVTEX", για να πΡοσθέσει ακόμα ότι όπως προειδοποίησε το ΔΗΚΟ, μετά από την ανακοίνωση του ΠτΔ, έχει δημιουργηθεί αβεβαιότητα σε σχέση με το φυσικό αέριο.

"Έχει δημιουργηθεί δυστυχώς", είπε, "η εντύπωση ότι φυσικό αέριο βρίσκεται υπό την ομηρία της Τουρκίας. Ως συνεπακόλουθο οι εταιρείες υδρογονανθράκων προβληματίζονται πλέον αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουν τις εργασίες στην Κύπρο".

Είπε, επίσης, ότι "οι κυβερνώντες έχουν πιαστεί στον ύπνο, για τις εξελίξεις με την Total και ψάχνουν να βρουν τρόπους και να της δώσουν κίνητρα και να την πείσουν να παραμείνει στην Κύπρο".

"Ως ΔΗΚΟ αναμένουμε εξηγήσεις για το πώς προτίθενται να πετύχουν αυτό το στόχο ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες, αλλά και τη σχετική νομοθεσία των δημόσιων προσφορών", συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επιπλέον, είπε πως το κόμμα του επιμένει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Κύπρου, καλώντας ταυτόχρονα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανακαλέσει τη δήλωσή του για το φυσικό αέριο και να προωθήσει τα μέτρα που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Εξωτερικών και τα οποία στρέφονται εναντίον της Τουρκίας.

"Μόνο έτσι", συμπλήρωσε, "θα είναι πειστική η Κυπριακή Δημοκρατίας ότι η ίδια αποφασίζει για το φυσικό αέριο και όχι η Τουρκία".

Πηγή: ΚΥΠΕ