ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Ο Ναμί στη Σαουδική Αραβία

Κατεχόμενα: Ο Ναμί στη Σαουδική Αραβία

Ο "υπουργός" εξωτερικών στα Κατεχόμενα Οζντίλ Ναμί είχε συνάντηση με τον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Iyad Ameen Madani στη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρει ο Τουρκοκυπριακός Τύπος.

Η συνάντηση έγινε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Τζέντα όπου ο κ. Ναμί αναφερόμενος στο Κυπριακό υποστήριξε ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί το συντομότερο την εξεύρεση μίας λύσης.

Οπως είπε χαρακτηριστικά περιμένουν τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Νίκο Αναστασιάδη να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις.

Τόνισε πως η περιεκτική λύση που θα βρεθεί στην Κύπρο θα συμβάλλει στην ειρήνη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, υποστηρίζοντας ότι το θέμα των υδρογονανθράκων μπορεί να υπηρετήσει την ειρήνη.

Ευχαρίστησε τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας για την στήριξη στον τ/κ "λαό" λέγοντας πως εύχονται όπως υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων του ψευδοκράτους με τις χώρες – μέλη του Οργανισμού.

Ο κ. Madani ανέφερε ότι η συνεργασία θα διευρυνθεί και θα αυξηθεί, θα συνεχίσουν να στηρίζουν την τ/κ πλευρά και θα ακούσουν με ευχαρίστηση την υπογραφή κοινών σχεδίων/έργων το προσεχές διάστημα.

Ο Οζντίλ Ναμί συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης, ο οποίος ανέφερε ότι η συνεργασία με το ψευδοκράτος θα συνεχιστεί και αντάλλαξαν απόψεις για κοινά έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στα κατεχόμενα από την Τράπεζα.

τΤέλος, ο κ. Ναμί συναντήθηκε και με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Τζέντας τον οποίο ενημέρωσε για τις ευκαιρίες επένδυσης στα κατεχόμενα, την παραγωγή και εξαγωγή προϊόντων, έδωσε σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων του Επιμελητηρίου με το τ/κ επιμελητήριο και το αντίστοιχο τουρκικό και κάλεσε τους επιχειρηματίες από την Σαουδική Αραβία να επισκεφθούν το ψευδοκράτος.

Σχετικές ειδήσεις