ΚΥΠΡΟΣ

Κασουλίδης: Η Κύπρος ήταν πάντα ενάντια στις κυρώσεις στη Ρωσία

Κασουλίδης: Η Κύπρος ήταν πάντα ενάντια στις κυρώσεις στη Ρωσία

«Οι κυρώσεις δεν βλάπτουν μόνο τη Ρωσία, κάνουν παντού κακό. Αυτή ήταν πάντα η θέση μας" δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Η Κύπρος ήταν πάντα πολύ προσεκτική και απρόθυμη στην χρήση κυρώσεων. Δεν ήμασταν ποτέ ευτυχείς με αυτή την πολιτική και το λέγαμε πως είναι λάθος. Ισως πληρώνουμε τώρα το τίμημα αφού η Ουκρανία απειλεί να ακυρώσει τη συμφωνία διπλής φορολογίας που έχουμε μαζί της" τόνισε ο κ. Κασουλίδης.

Επιπλέον, επεσήμανε πως "μετά από δική μας επιμονή οι θυγατρικές των μεγάλων κρατικών τραπεζών στη Ρωσία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να είχαν αποκλειστεί και έχουν αποκλειστεί".

Μιλώντας για τα σχέδια της Ρωσίας να δημιουργήσει ένα κομβικό σημείο αερίου στα τουρκικο-ελληνικά σύνορα, σημείωσε πως η Λευκωσία δεν βλέπει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών ως «ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος"

Είπε πως η απόφαση του Προέδρου Πούτιν να εγκαταλείψει το South Stream είναι κατανοητή και πρόσθεσε ότι "η πρόθεση να φέρει έναν αγωγό μέσω της Τουρκίας είναι πλήρως σεβαστή».

Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις