Πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ στα Κατεχόμενα

Ρούλα Κοτσέτα Ρούλα Κοτσέτα

Πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ στα Κατεχόμενα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (24/2/2015) πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους 1.635.000 ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στα κατεχόμενα. Η προθεσμία λήγει στις 27 Μαΐου του 2015.

Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίες για παράδειγμα δραστηριοποιούνται σε θέματα διαφύλαξης ειδικών περιβαλλοντικών προστατευμένων περιοχών και ενδιαιτημάτων ή σε θέματα πάταξης της εμπορίας ανθρώπων, δύνανται να προτείνουν έργα αξίας από 75.000 ευρώ μέχρι 300.000 ευρώ, για διετή ως τριετή περίοδο υλοποίησης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως η πέμπτη κατά σειρά πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στα πλαίσια της «Κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών σε δράση» στοχεύει στην ανάπτυξη μιας πιο δραστήριας κοινωνίας των πολιτών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και των δράσεών της προς το δημόσιο συμφέρον και στη δημιουργία υποδομής για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και την ανάπτυξη έργων προώθησης για την ενίσχυση της δικτύωσης και του συντονισμού ανά κλάδο και της συμμετοχής των πολιτών στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση πολιτικής.

Όπως προσθέτει η πρόσκληση αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία συμμετοχής σε θέματα είτε προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε προστασίας του περιβάλλοντος, με σκοπό την επίτευξη αλλαγών προς όφελος του συνόλου.

Μια βασική συνιστώσα της παρούσας πρόσκλησης είναι η συνεργασία και η δικτύωση για την πραγματοποίηση εκστρατειών και τη συγκέντρωση πόρων μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και η συμμετοχή πληθυσμιακών ομάδων από εξόχως απόκεντρες περιοχές ή περιθωριοποιημένες κοινότητες.

Πηγή ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved