ΚΥΠΡΟΣ

Έντονες αντιδράσεις κομμάτων για δηλώσεις ΥΠΟΙΚ Κύπρου

Έντονες αντιδράσεις κομμάτων για δηλώσεις ΥΠΟΙΚ Κύπρου

Ξεσήκωσαν την αντιπολίτευση οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ότι η Κύπρος θα απαλλαγεί οριστικά από το μνημόνιο, μόνο με την οριστική εφαρμογή του.

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε το ενδεχόμενο ρήξης με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για ρήξη με τα κατεστημένα των δημοσίων υπαλλήλων και ανέφερε πως δεν θα διαστάσει να πει αλήθειες έστω κι αν ενοχλούν.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε ότι ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη θέση ότι όλα εξελίσσονται θαυμάσια, εμμένοντας στην ανάγκη πιστής τήρησης του μνημονίου, το οποίο συνεχίζει να θεωρεί ως το μανιφέστο της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι αυτό που κατανοούν οι πολίτες είναι ότι οι κυβερνώντες τελούν υπό καθεστώς σύγχυσης και αμηχανίας, ως αποτέλεσμα της καταρρέουσας οικονομικής φιλοσοφίας τους.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, δήλωσε ότι η συνέντευξη Γεωργιάδη μαρτυρεί απουσία επαφής με την κυπριακή πραγματικότητα ή απαράδεκτη προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, με στόχο τη δικαίωση των καταστροφικών επιλογών της οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι ο Χάρης Γεωργιάδης επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ούτε το σθένος, ούτε τη διάθεση να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο.

Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου δήλωσε πως η κυβέρνηση κάνει την «επανάστασή» της σιωπηρά και πειθήνια...

Τέλος, η Συμμαχία Πολιτών ανέφερε ότι ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται το μνημόνιο, διότι η πολιτική της λιτότητας και της μιζέριας αποτελεί δική της ιδεολογία.

Σχετικές ειδήσεις