ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Κυπριανού-Κουτσούμπα

Συνάντηση Κυπριανού-Κουτσούμπα

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση και ανταλλάξαμε απόψεις και γνώμες σχετικά με την κατάσταση των λαών μας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της περιοχής και ευρύτερα της Ευρώπης και ως ΚΚΕ εκφράσαμε, για μια ακόμα φορά, την αλληλεγγύη μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στα πλαίσια των επανειλημμένα εκφρασμένων σταθερών θέσεων, αρχών που έχει το κόμμα μας, που έχουν τα κόμματά μας» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον γγ του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.

«Ταυτόχρονα εκφράσαμε την αναγκαιότητα για πάλη και αλληλεγγύη στους λαούς μας και στον αγώνα που δίνουν αυτήν την στιγμή για ανακούφιση από αντιλαϊκά μέτρα, από τις μνημονιακές πολιτικές, από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και την αναγκαιότητα να ανοίξει ένας άλλος δρόμος πραγματικής ανάπτυξης προς το συμφέρον των λαών μας» πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ ταυτόχρονα εκφράζει την αναγκαιότητα για κοινή πάλη όλων των δυνάμεων και στην Ευρώπηκαι του λαού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, έτσι ώστε το εργατικό λαϊκό κίνημα σε καμία χώρα να μην γίνεται χειροκροτητής των εκάστοτε κυβερνήσεων, των εκάστοτε αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται στην χώρα μας» είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ «θα συνεχίσει την πάλη του για ανάκληση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, ξεκινώντας από άμεσα μέτρα πάλης, για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων που έχουν τεθεί και έχουν πλήξει βάναυσα τον ελληνικό λαό, με βάση την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που έχουμε καταθέσει και στην Βουλή».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την πάρα πολύ παραγωγική συζήτηση που είχαμε. Είμαστε δύο κόμματα που παραδοσιακά έχουμε αδελφικές σχέσεις και μια πολύ μεγάλη συναντίληψη για το πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος και για το πόσο αντιλαϊκές είναι οι πολιτικές που προωθούνται αυτήν την στιγμή από τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ» είπε, από την πλευρά του, ο 'Αντρος Κυπριανού.

Πρόσθεσε ότι «η εκτίμηση του ΑΚΕΛ είναι πως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα και αν θέλουμε πραγματικά να διαμορφωθούν δεδομένα που θα επιτρέψουν στους λαούς να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον και καλύτερη προοπτική, θα πρέπει ο αγώνας να επικεντρωθεί στην προσπάθεια αλλαγής των πολιτικών που ασκούνται από τους κυρίαρχους κύκλους στην ΕΕ».

«Εμείς θα συνεργαστούμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με όλα όσα κόμματα στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο γγ του ΑΚΕΛ, ευχαριστώντας το ΚΚΕ για τη σταθερή στήριξη στον αγώνα «που δίνουμε ως κυπριακός λαός για να ελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την Κύπρο».
«Το Κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται σε μια κρίσιμη και οριακή κατάσταση και είναι για μας εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε όσο περισσότερη στήριξη είναι δυνατόν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε αυτόν τον αγώνα με την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα» τόνισε ο κ. Κυπριανού, ευχόμενος ταυτόχρονα στον ελληνικό λαό «μέσα από τους αγώνες του να καταφέρει να διεκδικήσει και να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον».

Σχετικές ειδήσεις