ΚΥΠΡΟΣ

Ερωτοκρίτου: Δεν είμαι αήττητος αλλά έχω το θεό μαζί μου (video)

Ερωτοκρίτου: Δεν είμαι αήττητος αλλά έχω το θεό μαζί μου (video)

"Κάποιοι έχουν βάλει στόχο τον αφανισμό της ύπαρξης του" υποστήριξε ο  Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

O Bοηθός Γενικός Εισαγγελέας, εξήγησε ότι το πρωί επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας ενημερώνοντας τον, για την πρόθεση του να δώσει κατάθεση με συγκεκριμένο περιεχόμενο που αφορά συγκεκριμένα παράπονα, ανθρώπους, συναλλαγές και χρόνους, τα οποία έχουν σχέση με τα γεγονότα που εμβρόντητη παρακολουθεί ολόκληρη η κοινωνία. Απέφυγε επίσης να αναφερθεί στο περιεχόμενο της κατάθεσης του.

«Εξακολουθώ να διατηρώ ακράδαντη την πεποίθηση μου πως ότι έκαμα ως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας και ως πολίτης στον ιδιωτικό μου βίο, πάντα ήταν ανοιχτά και μπορεί ο καθένας να τα παρακολουθήσει οποιοσδήποτε. Η διαδρομή μου δεν είναι πρόσφατη, είναι μακρά, 30 χρόνων», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι από τη στιγμή που ο ίδιος νιώθει ότι οι πράξεις του στη Νομική Υπηρεσία εξυπηρετούσαν το δίκαιο, την αλήθεια και την ηθική, οφείλει να υπερασπίσει τον εαυτό του και την οικογένεια του στοιχειωδώς.

Μίλησε εκ νέου για μια σαφή μοχθηρία, κακότητα και εχθρική τοποθέτηση εναντίον του, με ενέργειες από κύκλο ατόμων, τα οποία κατονομάζει στην κατάθεση του, που έχουν στόχο τον αφανισμό της ύπαρξης του πρώτα από τη δημόσια δράση, αναμφίβολα από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ενδεχομένως και ως ατόμου του.

«Για τη λειτουργία μου ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είναι αλήθεια ότι τα όσα έχω κάμει έχουν ενοχλήσει πάρα πολλούς και είχα την ευκαιρία να μιλήσω για αυτά δημόσια. Αν κάτι προχώρησε στο βαθμό που προχώρησε μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε και έχει σχέση με τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κατάρρευσε η κυπριακή οικονομία, νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην υπερβολική μου προσπάθεια και ενδιαφέρον και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε και από μέλη του αστυνομικού σώματος και μέλη της νομικής υπηρεσίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Καταλαβαίνω την μοχθηρία και την εχθρότητα, αλλά θα τους αντιμετωπίσω. Όχι γιατί νιώθω ότι είμαι αήττητος αλλά γιατί έχω τον Θεό μαζί μου», είπε σε έντονο ύφος.

Ερωτηθείς για τα άτομα στα οποία αναφέρεται, ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, είπε ότι πρόκειται για αρκετά άτομα, με πρώτο τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Όπως είπε καταλήγοντας, η αναστολή της υπόθεσης της Providencia από μέρους του, υποδηλοί, δεκασμό και οφείλει να λογοδοτήσει κατά την έκφραση του για αυτή του την πράξη.

Σε δηλώσεις προέβη και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, λέγοντας ότι με την ολοκλήρωση της κατάθεσης οι ανακριτές της υπόθεσης θα αξιολογήσουν το περιεχόμενο και θα αποφασιστούν οι μετέπειτα ενέργειες. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, πρόσθεσε, ότι αναλόγως με το χρόνο ολοκλήρωσης και το περιεχόμενο της κατάθεσης, θα πάρει χρόνο αυτή η διαδικασία.

Η πολύωρη κατάθεση του κ. Ερωτοκρίτου διακόπηκε γύρω στις 18:00 το απόγευμα και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις