ΚΥΠΡΟΣ

Πάφος: Σημαντικά έργα ανάπλασης ανακοίνωσε ο Αναστασιάδης

Πάφος: Σημαντικά έργα ανάπλασης ανακοίνωσε ο Αναστασιάδης

Νέα έργα ύψους 60 εκατ. ευρώ εξήγγειλε σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την πόλη και επαρχία Πάφου, πρώτος σταθμός της περιοδείας του.

Μεταξύ αυτών η ανάπλαση του εμπορικού παραδοσιακού κέντρου και της πλατείας Κένεντι συνολικούς κόστους €6 εκ., η σύνδεση και ανάπλασης των πλατειών 28ης Οκτωβρίου, Κωστή Παλαμά, Διονυσίου Σολωμού και των πλατειών που περιβάλλουν το Δημαρχείο συνολικού κόστους €2, 2 εκ.

Επίσης, η υλοποίηση της τρίτης φάσης για επέκταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου συνολικού κόστους €4, 6 εκ., η ανέγερση πρόσθετου ορόφου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, συνολικού κόστους €5,7 εκ.

Ακόμα, εξήγγειλε έργα μείωσης στερεών δημοτικών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων συνολικού κόστους €5 εκ., ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων Κάτω Πάφου συνολικού κόστους €3,5 εκ., βελτίωση Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου συνολικού κόστους €1, 4 εκ., βελτίωσης παραλιακού βορειοδυτικού μετώπου Πάφου με την κατασκευή κυματοθραυστών συνολικού κόστους €1,9 εκ.

Παράλληλα η Κυβέρνηση, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, έχει αποφασίσει όπως προχωρήσει με την προώθηση της αποκατάστασης, εξωραϊσμού και αναβάθμισης της Δημοτικής Αγοράς κόστους €2, 5 εκ., την αποκατάσταση του κτηρίου του «Αττικόν» κόστους €1,1 εκ, την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Μαρκιδείου Θεάτρου, συνολικού κόστους €3,6 εκ., την αναδιαμόρφωση και ανάδειξη χώρων στη συνοικία Μουττάλου κόστους €2,3 εκ. και την αποκατάσταση του Χανιού του Ιμπραήμ κόστους €3,2 εκ.

Επίσης, για την Γεροσκόπου εξήγγειλε την κατασκευή του δρόμου που συνδέει το κέντρο της Γεροσκήπου με την τουριστική περιοχή, συνολικού κόστους €3,5 εκ., την κατασκευή 6 πρόσθετων κυματοθραυστών στην περιοχή Γεροσκήπου συνολικού κόστους €3,5 εκ., την κατασκευή Κέντρου Υγείας Γεροσκήπου κόστους €1, 3 εκ.

Για την Πόλη Χρυσοχούς εξήγγειλε την βελτίωση του παραλιακού της μετώπου με την κατασκευή 10 κυματοθραυστών.

Για την Πέγεια εξήγγειλε την κατασκευή του δρόμου Τίμης-Νατάς-Αξύλου-Πενταλιάς συνολικού κόστους €1, 8 εκ. καθώς και το κυβερνητικό υδατικό έργο συνολικού κόστους €2 εκ.

Σχετικές ειδήσεις