ΚΥΠΡΟΣ

Τα χρέη πνίγουν...την Εκκλησία της Κύπρου

Τα χρέη πνίγουν...την Εκκλησία της Κύπρου

Σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων προκειμένου να απαλειφθούν τα χρέη της προς τις τράπεζες, προχωρά η Εκκλησία της Κύπρου. Οπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος,η Εκκλησία χρωστά στις τράπεζες περί τα εκατόν εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μακαριώτατος πρόσθεσε ότι η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και για να μπορέσει η Εκκλησία να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Για την επένδυση στη Γεροσκήπου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, εντούτοις προέκυψαν νομικά προβλήματα, και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι η θεολογική σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου θα δεχτεί φέτος τους πρώτους φοιτητές. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεχτά είκοσι άτομα ενώ απώτερος στόχος είναι η εισδοχή συνολικά 25 φοιτητών το χρόνο.

Ακόμα πρόσθεσε πως εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντος από χώρες της μέσης Ανατολής να γνωρίσουν την Ελληνορθόδοξη θρησκεία αποφασίστηκε όπως από τους 25 φοιτητές οι δεκαπέντε να είναι Κύπριοι και οι υπόλοιποι υπήκοοι ξένων χωρών.

Όσον αφορά τους μελλοντικούς αποφοίτους εξήγησε πως απώτερος στόχος είναι οι μισοί να γίνουν κληρικοί και οι άλλοι μισοί θεολόγοι.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Σχετικές ειδήσεις