ΚΥΠΡΟΣ

Αεροδρόμια Πάφου-Λάρνακας: 500.000 τουρίστες σε ένα 15ήμερο

Αεροδρόμια Πάφου-Λάρνακας: 500.000 τουρίστες σε ένα 15ήμερο

Περίπου μισό εκατομμύριο επιβάτες θα διακινηθούν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από τις 10 μέχρι τις 23 Αυγούστου 2015, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν πέραν των 2.900 πτήσεων.

Σε δηλώσεις του ο Αδάμος Ασπρής, Διευθυντής Επικοινωνίας της Hermes ανέφερε ότι «με βάση τα στοιχεία της Hermes, από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 23 Αυγούστου, τα δύο διεθνή αεροδρόμια της χώρας, θα διανύσουν την περίοδο κορύφωσης της επιβατικής τους κίνησης για τη φετινή χρονιά».

Πρόσθεσε πως «στο διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων εκτιμάται ότι συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέραν των 2.900 πτήσεων και θα διακινηθούν περίπου μισό εκατομμύριο επιβάτες (πιο συγκεκριμένα 480.000 άτομα) και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου. Ειδικά, στο αεροδρόμιο Λάρνακας αναμένεται να εκτελεσθούν πάνω από 2.180 πτήσεις, μεταφέροντας από και προς την Κύπρο πάνω από 350 χιλιάδες επιβάτες. Αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο Πάφου θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 720 πτήσεις μέσω των οποίων θα ταξιδέψουν περίπου 130 χιλιάδες επιβάτες».

Ως αεροδρόμια της Κύπρου, συνέχισε ο κ. Ασπρής «εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι το ταξιδιωτικό κοινό της Κύπρου, δίνει και φέτος ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την για άλλη μια φορά τον κατεξοχήν αγαπημένο προορισμό διακοπών».

Σημείωσε πως «οι προορισμοί που συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό είναι τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Καβάλα, η Σκιάθος, η Πρέβεζα, η Ρόδος και η Κέρκυρα».

Αφού ανέφερε ότι «τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα θεωρούνται αρκετά ικανοποιητικά», ο κ. Ασπρής είπε πως «η επιβατική κίνηση παρουσιάζει από την αρχή της χρονιάς αύξηση της τάξης 3,2%. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα των σκληρών προσπαθειών της Hermes αλλά και του ευρύτερου συντονισμού ανάμεσα στους φορείς της τουριστικής μας βιομηχανίας».

Ως αρχές των αεροδρομίων της Κύπρου, σημείωσε, «θεωρούμε ότι κοινός στόχος όλων μας εξακολουθεί να παραμένει η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο και η ενδυνάμωση της οικονομίας της χώρας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις