ΚΥΠΡΟΣ

Ράλι Κύπρος στη Λευκωσία

Ράλι Κύπρος στη Λευκωσία

Σήμερα Σάββατο, λόγω της διεξαγωγής της Επίσημης Ειδικής Διαδρομής εντός της πόλης της Λευκωσίας, μέσα στο πλαίσιο του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2015, θα κλείσουν προσωρινά τμήματα κύριων δρόμων εντός της Λευκωσίας, μεταξύ των ωρών 3 μ.μ. – 11 μ.μ.

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος του αγώνα ξεκινά νωρίς το πρωί του Σαββάτου με οκτώ ειδικές διαδρομές από τις οποίες οι τρεις θα είναι επαναλαμβανόμενες. Πιο συγκεκριμένα, στις 06:30 το πρωί τα πληρώματα θα φύγουν από τη Λευκωσία με κατεύθυνση την πρώτη ειδική διαδρομή που θα γίνει στον Κοτσιάτη.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι ειδικές διαδρομές στο Λυθροδόντα τη Λάγιας και τα Κλαυδιά για να επιστρέψουν και πάλι στη Λευκωσία στο χώρο του service park στις 10:53.

Στις 11:38 θα ξεκινήσουν ένα δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές.

Όμως, το δεύτερο σκέλος του Σαββάτου θα ξεκινήσει με την ειδική του Λυθροδόντα και στη συνέχεια τα πληρώματα θα καλύψουν τις ειδικές στη Λάγια και τα Κλαυδιά.

Η όγδοη και τελευταία ειδική της ημέρας δεν θα είναι άλλη από την CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Υπερειδική Διαδρομή η οποία θα ξεκινήσει στις 17:15 το απόγευμα.

Ο αγώνας την Κυριακή,27 Σεπτεμβρίου αρχίζει στις 08:00 το πρωί, με τα εναπομείναντα πληρώματα να κατευθύνονται στη γρήγορη ειδική αρ. 9 στο Γέρι ενώ στη συνέχεια θα έχουν να καλύψουν την ειδική στην Αγία Μαρίνα, τα Κελιά και το Τσέρι Στη συνέχεια θα επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία για το μεγάλο σέρβις της ημέρας.

Η επανάληψη των τεσσάρων αυτών ειδικών διαδρομών το απόγευμα της Κυριακής θα φέρει τα πληρώματα στη ράμπα του τερματισμού στο χώρο των Φοινικούδων στη Λάρνακα στις 18:30 όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη τους με το χρόνο.

Τα τμήματα των δρόμων που θα αποκοπούν προσωρινά είναι:

1-Τμήμα της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη, θα είναι κλειστό από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ευαγόρου και Γρηγόρη Αυξεντίου, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

2-Η οδός Μιχαήλ Καραολή, νότια του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών.

3. Τμήμα της οδού Ευαγόρου, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Θεμιστοκλή Δέρβη και Διαγόρου, μέχρι τη συμβολή με τη οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

4-Η οδός Γρηγόρη Αυξεντίου, μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών, της Συνεργατικής Τράπεζας και του νέου Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και η κάθετη πάροδος που ενώνει την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου με την οδό Λόρδου Βύρωνος, έναντι της Πρεσβείας της Ελλάδος.

5-Τμήμα της οδού Βασιλέως Παύλου, από τη συμβολή με την οδό Χριστόδουλου Σώζου, μέχρι την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

6-Η οδός Κωστή Παλαμά, από τη συνέχεια με την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Ομήρου και τη πλατεία Λόις Τζωρτζ.

7-Η οδός Ομήρου, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Διαγόρου – Πλατεία Λόις Τζωρτζ, με κατεύθυνση προς Άγιο Δομέτιο και Άγιο Παύλο, μέχρι τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με την οδό Μουσείου.

8-Τμήμα της συμβολής των Φώτων Τροχαίας των οδών Χείλωνος, Λόρδου Βύρωνος και Μουσείου, παρά το Αρχαιολογικό Μουσείο.

9-Η οδός Νεχρού, μπροστά από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

10-Η οδός Κινύρα, από τη συμβολή με τα Φώτα Τροχαίας με τις οδούς Ηρώων και Λουκή Ακρίτα.

11-Η οδός Μουσείου, από τον κυκλικό κόμβο του «Μάρκου Δράκου» μέχρι τα φώτα τροχαίας με την οδό Ομήρου και Νεχρού. Η αναφερόμενη οδός θα κλείσει προσωρινά για την τροχαία κίνηση από η ώρα 2400 της Παρασκευής 25/9/2015 και θα παραμείνει κλειστή μέχρι η ώρα 2300 του Σαββάτου 26/9/2015.

12-Ο κυκλικός κόμβος του «Μάρκου Δράκου» και η προέκταση προς το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλλας», μέχρι το σημείο του μικρού κυκλικού κόμβου, παρά το οδόφραγμα του «Λήδρα Πάλλας».

13-Τμήμα της οδού Χαράλαμπου Μούσκου, παρά το σημείο των Επαρχιακών Δικαστηρίων Λευκωσίας.

14-Τμήμα του ανοικτού χώρου του παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Πηγή: phielenews

Σχετικές ειδήσεις