ΚΥΠΡΟΣ

De Morgen: Ο Ερντογάν φταίει για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

De Morgen: Ο Ερντογάν φταίει για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Ευθύνες στον Τούρκο πρόεδρο επιρρίπτει βελγική εφημερίδα.

Στον Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιρρίπτει τις ευθύνες για το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η βελγική εφημερίδα De Morgen, καθώς, όπως σημειώνει, ο Τούρκος Πρόεδρος απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται πλέον το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας για την επανένωση της νήσου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η De Tijd, σημειώνει κι αυτή ότι με την στάση του ο Τούρκος Πρόεδρος «σπείρει αμφιβολίες για την ευόδωση των διαπραγματεύσεων», καθώς η κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν για πάντα στο νησί λειτουργεί ανασταλτικά στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας λύσης.

Τέλος με σκωπτικό τρόπο αντιμετωπίζει η De Morgen το πράσινο φως που έδωσε η τουρκική Εθνοσυνέλευση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία. Λίγο ακόμα και το όνειρο του Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2034 θα γίνει πραγματικότητα, παρατηρεί η εφημερίδα.

Σχετικές ειδήσεις