ΚΥΠΡΟΣ

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Η ώρα θανάτου «δείχνει» το δολοφόνο

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Η ώρα θανάτου «δείχνει» το δολοφόνο

Θρίλερ δίχως τέλος η υπόθεση του διπλού φονικού – Στα χέρια της Αστυνομίας υλικό από κάμερες ασφαλείας – Θα καταθέσει και πάλι ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού

Συγκλονίζει Ελλάδα και Κύπρο η άγρια δολοφονία ενός ζευγαριού στην περιοχή του Στρόβολου της Λευκωσίας στην Κύπρο.

Θύμα ένας Ελληνοκύπριος και η Ελληνίδα σύζυγός του, οι οποίοι κατακρεουργήθηκαν με 40 μαχαιριές μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Μοναδικός μάρτυρας της στυγερής δολοφονίας ήταν ο 15χρονος υιοθετημένος γιος και κληρονόμος τους, ο οποίος εξετάζεται από τις Αστυνομικές Αρχές που αναζητούν την άκρη του νήματος της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, με την κατάθεσή του να παρουσιάζει κενά.

Ο 60χρονος Κύπριος καθηγητής Χρήστος Χ. και η 59χρονη Ελληνίδα σύζυγός του Ντίνα Σ. βρέθηκαν νεκροί μέσα σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό τους, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι τους στο προάστιο της Λευκωσίας λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τις Αρχές είχαν καλέσει γείτονες του ζευγαριού, στους οποίους κατέφυγε αναστατωμένος ο 15χρονος που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος.

Τα κρίσιμα λεπτά και η κατάθεση του νεαρού

Ο έφηβος, ο οποίος είναι ρωσικής καταγωγής και υιοθετήθηκε από το ζευγάρι σε μικρή ηλικία, φέρεται ότι κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δύο άγνωστοι άνδρες που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στη μονοκατοικία της οικογένειας.

Μάλιστα, ο 15χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν ότι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους και φέρεται πως οι εισβολείς τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα του έκαναν κακό. Τότε, όπως υποστήριξε, άδραξε την ευκαιρία και έφυγε τρέχοντας από το σπίτι, που μετατράπηκε λίγα λεπτά αργότερα σε «σφαγείο» για τους θετούς γονείς του.

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις, ο 15χρονος γιος του ζευγαριού έχει μιλήσει δύο φορές με την αστυνομία.

Αυτό που είπε στους αστυνομικούς είναι ότι όταν οι δράστες τον κλείδωσαν στο υπόγειο, κατάφερε να φύγει από ένα μικρό παράθυρο, το οποίο μάλιστα παραβίασε. Αυτό ανέφερε και στη γειτόνισσα, στης οποίας το σπίτι κατέφυγε αμέσως μόλις δραπέτευσε από το υπόγειο.

Αυτό το στοιχείο κρίνεται πολύ σημαντικό, καθώς πρέπει να διερευνηθεί εάν τα όσα ισχυρίζεται ο 15χρονος ταυτίζονται με τα χρονικό διάστημα που είχαν ενδεχομένως οι δράστες για να διαπράξουν το έγκλημα και να διαφύγουν.

Μόλις ο 15χρονος έφτασε στο γειτονικό φιλικό σπίτι του ζευγαριού, αφού είχε διαπραχθεί το έγκλημα, είπε: «Σκότωσαν τους γονείς μου, επικοινωνήστε με τη θεία μου».

Στο μικροσκόπιο και οι κάμερες ασφαλείας

Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της και θα εξετάσει υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή όπου διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η στυγερή δολοφονία ζεύγους.

Στο μεταξύ, σήμερα έγιναν, με τη συμμετοχή και ανιχνευτικών σκύλων της Αστυνομίας, εξετάσεις στην περιοχή κοντά στην οικία του άτυχου ζεύγους, στον Στρόβολο, για τυχόν εντοπισμό και άλλων τεκμηρίων που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, «έγιναν εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και άλλων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, με τη συμμετοχή και ανιχνευτικών σκύλων της αστυνομικής δύναμης, για να εντοπιστούν τυχόν τεκμήρια που πιθανόν να σχετίζονται με την υπόθεση, χωρίς, ωστόσο, να εντοπιστεί οτιδήποτε».

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη πως αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών και άλλων εξετάσεων.

Σχετικές ειδήσεις