«Προτεραιότητα η ειρήνη και η σταθερότητα στην Κύπρο»

Newsbomb

Την προτεραιότητα για τη διασφάλιση της Κύπρου ως ενιαίας και αδιαίρετης έθεσε σε πρώτο πλάνο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.


Μάλιστα, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη με τον Κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι η Κύπρος προασπίζεται τα συμφέροντά της και η Ελλάδα είναι δίπλα της.

«Η οικονομική κρίση δεν θα μας οδηγήσει σε εκπτώσεις ή υποχώρηση από τις αρχές και τους στόχους που έχουμε θέσει», υπογράμμισε ο ίδιος και σημείωσε ότι η επίσκεψή του στη Λευκωσία Κύπρο έχει ουσιαστικό, σημειολογικό και συμβολικό χαρακτήρα και αποτελεί κρίκο στη διαχρονική και σταθερή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου.

«Αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα και ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ελλάδα εγγυάται την ανεξαρτησία και την ενότητα της Κύπρου», είπε και κάλεσε τον Κύπριο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα, για να επιστεγασθούν όσα συμφώνησαν σήμερα.

«Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε το στόχο της ειρήνης και της σταθερότητας της περιοχής», ανέφερε ακόμη.

Από την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και πραγματοποίησε την πρώτη του έξοδο εκτός Ελλάδος, ως Υπουργός Εθνικής Αμυνας, στην Κύπρο.

Την κίνησή του αυτή έσπευσε να χαρακτηρίσει , ως ένα μήνυμα πως η Ελλάδα παρέχει σταθερή και ανιδιοτελή συμπαράσταση για την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Η Ελλάδα εγγυάται το παρόν και το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο κ. Ηλιάδης.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα επιδιώκουν να είναι παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας την περιοχή, ενεργώντας στο πλαίσιο της έννομης τάξης και ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος, μετά τις συνομιλίες του με τον κ. Ηλιάδη, ενημερώθηκε σχετικά με τη στρατιωτική κατάσταση από τον αρχηγό και αξιωματικούς του ΓΕΕΦ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved