ΚΥΠΡΟΣ

Κραυγή αγωνίας από τα Κατεχόμενα της Κύπρου: Σώστε μας από τον Ερντογάν

Κραυγή αγωνίας από τα Κατεχόμενα της Κύπρου: Σώστε μας από τον Ερντογάν

O επικεφαλής του σωματείου των Τουρκοκύπριων δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα 16 Δεκεμβρίου στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», χαρακτήρισε τα κατεχόμενα «σκουπιδότοπο» για την Τουρκία.

«Είμαστε μια καλή αποικία για την Τουρκία», μια «υποτελής διοίκηση» που ξεπλένει βρώμικο χρήμα στα καζίνο και τα πορνεία, συνεργεί στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως κανονικός σκουπιδότοπος», ανέφερε ο κ. Ελτζίλ.

Είπε επίσης ότι πιστεύει ακόμα στην επανένωση με μια ομοσπονδία, αλλά θα έβλεπε και προσέγγιση των Τουρκοκυπρίων στην Κυπριακή Δημοκρατία, αν οι Ελληνοκύπριοι δεχθούν να τους εκχωρήσουν τα πολιτικά δικαιώματα που εκπηγάζουν από το Σύνταγμα του 1960. Είπε επίσης ότι η παιδεία και οι εκπαιδευτικοί φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την καχυποψία και την αποξένωση που κυριαρχεί μεταξύ των ανθρώπων στις δύο κοινότητες, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Ο Σενέρ Ελτζίλ είπε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι πιστεύει πως είναι τώρα η ώρα να διεκδικήσουν από κοινού Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι το δίκιο τους.