ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τη δράση του serial killer - Πώς «ξεφορτωνόταν» τα πτώματα

Κύπρος: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τη δράση του serial killer - Πώς «ξεφορτωνόταν» τα πτώματα
Τα επτά θύματα του λοχαγού serial killer
AP

Ήξερε πού και πώς να «ξεφορτωθεί» τα θύματά του ο «Ορέστης» - Τρία από τα επτά πτώματα έχουν βρει οι Αρχές - Έρευνες για άλλες 12 εξαφανίσεις γυναικών

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κυπριακή κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών από τον 35χρονο λοχαγό.

Οι Αρχές έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τρία πτώματα και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra, της 39χρονης Maricar Valdez και των δύο θυμάτων από τη Ρουμανία.

Ηδονίζεται με την αίσθηση ότι έχει το πάνω χέρι

Οι κυπριακές Αρχές περιγράφουν τον «Ορέστη» ως μεθοδικό, κυνικό και αμετανόητο. «Τον ευχαριστεί να παίζει σκάκι με την Αστυνομία. Του δίνει την αίσθηση ότι έχει το πάνω χέρι. Ηδονίζεται με αυτό. Δεν λέει ούτε λέξη, εάν προηγουμένως οι Αρχές δεν έχουν να του παραθέσουν κάποιο ατράνταχτο στοιχείο. Ο δείκτης ευφυίας του είναι πάρα πολύ υψηλός», αναφέρει στέλεχος των κυπριακών Αρχών στο «Έθνος της Κυριακής».

Έρευνες για άλλες 12 εξαφανίσεις γυναικών

Οι κυπριακές αστυνομικές Αρχές έχουν τα τελευταία 24ωρα στα χέρια τους, λίστα με γυναίκες ασιατικής καταγωγής που έχουν χαθεί στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Στη λίστα περιλαμβάνονται 12 ονόματα γυναικών που έχουν εξαφανιστεί την τελευταία 15ετία.

Επίσης, άλλες κοπέλες από τις Φιλιππίνες που εργάζονται στην Κύπρο έχουν καταγγείλει στον πρόεδρο του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, Λούη Κουτρουκίδης, ότι κάποιες φίλες τους δεν έχουν δώσει σημεία ζωής εδώ και μήνες. «Αν με άκουγε η Αστυνομία, ίσως κάποιες γυναίκες να είχαν σωθεί» δηλώνει ο κ. Κουτρουκίδης στον «Ελεύθερο Τύπο».

Τα επτά θύματα του λοχαγού serial killer

Ο 35χρονος ομολόγησε τους φόνους της Marry Rose Tiburcio, της Αrian Palanas Lozano και της 6χρονης Sierra, ενώ προστέθηκαν η Μaricar Valdez Arquiola, η Livia Florentina Bunea, η κόρη της Elena Natalia Bunea καθώς και μίας ακόμα γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων, για την οποία ανέφερε ότι, δεν θυμόταν κατά πόσον είναι από το Νεπάλ ή την Ινδία και το πτώμα της ανασύρθηκε από το πεδίο βολής στην περιοχή Κάμπος του Μύλου.

Ήξερε πού και πώς να «ξεφορτωθεί» τα θύματά του

Ωστόσο οι χώροι που επέλεξε ο 35χρονος να «ξεφορτωθεί» τα πτώματα των γυναικών φαίνεται πως δεν είναι τυχαίοι, σύμφωνα με το philenews.com.

Ο 35χρονος γνωρίζοντας καλά την περιοχή του μεταλλείου στο Μιτσερό επέλεξε το φρεάτιο το οποίο έχει περίπου 130 μέτρα βάθος, μέρος το οποίο δεν θα πλησίαζε εύκολα κανείς, ενώ διαθέτει αρκετά τμήματα και περίπλοκη εγκατάσταση. Όταν το μεταλλείο εγκαταλείφθηκε ο χώρος του φρεατίου γέμισε νερό και έγινε σχεδόν απροσπέλαστο.

Στο πεδίο βολής Ορούντας, σημείο όπου εντοπίστηκε το απόγευμα της Μ. Πέμπτης το πτώμα γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων πρόκειται για ένα πηγάδι το οποίο καλύπτεται από χόρτα και κάποιος πρέπει να γνωρίζει καλά την περιοχή για να γνωρίζει την ύπαρξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας ο 35χρονος μετέβη πολλές φορές στην περιοχή για στρατιωτικές ασκήσεις με τη μονάδα του.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Το επίκεντρο των ερευνών στρέφεται στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό των πτωμάτων.

Στην Κοκκινοπεζούλα φαίνεται να εντοπίζονται υψηλά επίπεδα σιδιροπυρίτη αλλά και χαλκοπυρίτη αλλά και οξέως, γεγονός που δυσχεράνει το έργο των Αρχών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η μεγάλη μάχη του Κώστα Ευριπιώτη: Κρίσιμες ώρες

Κώστας Καραμανλής: Χαμός με τη φωτογραφία που «ανέβασε» - Ζήτησε συγγνώμη! (pics)

Σχετικές ειδήσεις