ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

«Ταύρος» η Goldman Sachs για τις αμερικανικές μετοχές – Το ράλι έχει δρόμο

«Ταύρος» η Goldman Sachs για τις αμερικανικές μετοχές – Το ράλι έχει δρόμο

«Οι εκτιμήσεις για αύξηση στα εταιρικά είναι η βασική αιτία για την ανοδική αναθεώρηση», έγραψε μια ομάδα με επικεφαλής τον David Kostin

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου για τον S&P 500 προχώρησε η Goldman Sachs, μετά την υπέρβαση των 5.000 μονάδων. Πλέον ο πήχης για τον αμερικανικό δείκτη τοποθετείται στις 5.200 μονάδες, υποδηλώνοντας περιθώρια ανόδου της τάξης του 4% από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Οι εκτιμήσεις για αύξηση στα εταιρικά είναι η βασική αιτία για την ανοδική αναθεώρηση», έγραψε μια ομάδα με επικεφαλής τον David Kostin σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες της.

Ο αμερικανικός οίκος είχε προβλέψει προηγουμένως ότι ο παγκόσμιος δείκτης – βαρόμετρο, S&P 500 θα ανέλθει στο τέλος του 2024 στις 5.100 μονάδες λόγω της υποχώρησης του πληθωρισμού και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εντός του έτους.

Σημειώνεται πως το Δεκέμβριο του 2023 η Goldman Sachs έβλεπε τον αμερικανικό δείκτη για φέτος στις 4.700 μονάδες. Η Goldman Sachs εκτιμά πως τα κέρδη θα αυξηθούν με ρυθμό 8% για τις εταιρείες του S&P 500 φέτος, τροφοδοτούμενα από τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και τα ισχυρότερα περιθώρια κέρδους.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της εταιρείας αναβάθμισαν την πρόβλεψή τους για τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του S&P 500 σε 241 δολάρια φέτος από 237 δολ. προηγούμενη εκτίμηση και σε 256 δολ. το 2025 από 250 προηγουμένως.

«Αναμένουμε πως η ισχυρή αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και ένα ελαφρώς ασθενέστερο δολάριο θα στηρίξουν το EPS, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια και οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου θα είναι επηρεάσουν σε μικρό βαθμό τα εταιρικά κέρδη», δήλωσε ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικής της Goldman Sachs.

Στο τέλος Ιανουαρίου η BlackRock αναβάθμισε σε «overweight» από «neutral» αναβάθμισε τη σύσταση για τις μετοχές της Wall Street το επόμενο 12μηνο.
«Πιστεύουμε ότι η δυναμική των μετοχών είναι εφικτό να διατηρηθεί, καθώς ο πληθωρισμός μειώνεται και η Federal Reserve είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια», επεσήμανε ο Jean Boivin, επικεφαλής του BlackRock Investment Institute.

Οι τεχνολογικές μετοχές κυρίως λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης, οδήγησαν τον S&P 500 σε διαδοχικά ρεκόρ τις προηγούμενες εβδομάδες, με τoν S&P 500 να διασπά ανοδικά τις 5.000 μονάδες.