ME TO N & ME TO Σ

Είναι απλά μια καλή αρχή…

Είναι απλά μια καλή αρχή…

Ο Νόμος για τη Συνεπιμέλεια είναι εδώ και μερικές ώρες σε ισχύ. Δεν λύνει το πρόβλημα, όταν και όποτε αυτό προκύπτει, αλλά δίνει τη δυνατότητα στον γονιό που δεν διαμένει με το παιδί ή τα παιδιά του, να έχει το… μέγιστο της επικοινωνίας από το ελάχιστο που του προσφέρεται, όταν χωρίζει το ζευγάρι.

Προσπαθώ να βρω τις σωστές λέξεις διότι μιλάμε για παιδιά. Τον ανθό της καρδιάς. Μου βγαίνει να γράψω ότι αυτή είναι καλή εξέλιξη για τους μπαμπάδες… Και αμέσως αντιλαμβάνομαι πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της αδικίας. Διότι με κεκτημένη ταχύτητα βάζεις τον μπαμπά στη θέση του γονιού που δεν διαμένει με το παιδί…

Έτσι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων… Να φεύγει ο μπαμπάς από το σπίτι, όταν το ζευγάρι χωρίζει και να μένουν τα παιδιά με τη μαμά. Να γίνεσαι δηλαδή από τη μια στιγμή στην άλλη από πατέρας «επισκέπτης» και ακόμη χειρότερα «επαίτης» για λίγο χρόνο παραπάνω με το παιδί σου, που από παιδί σου ή παιδί σας, γίνεται ξαφνικά παιδί της! Στα δικαιώματα. Οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να είναι δικές σου. Ο Νόμος στις… χαρίζει απλόχερα. Κι όταν δεν μπορείς να ανταποκριθείς, μάντεψε, σου κόβει χρόνο… Από το παιδί σου! Τόσο απλά.

Ο Νόμος που ισχύει από την Πέμπτη (16/9) δεν είναι για να πανηγυρίζουν οι μπαμπάδες (άδικο αλλά ρεαλιστικό). Είναι απλά μια καλή αρχή. Γιατί σου… εξασφαλίζει το 1/3 του χρόνου του παιδιού, όχι το 50-50. Και μην βιαστείτε να πείτε ότι το κάνω αριθμούς… Δεν είναι αριθμοί. Είναι στιγμές. Που χάνονται. Στιγμές με το παιδί σου, που μεγαλώνει και δεν το βλέπεις όσο θες. Που όταν το βλέπεις, κοιτάς συνέχεια το ρολόι αγχωμένος μην τυχόν και… ξεφύγεις από το πλάνο. Που ζεις συνεχώς σε αντίστροφή μέτρηση. Όταν δεν το έχεις μετράς το χρόνο αντίστροφα για την στιγμή που θα το συναντήσεις ξανά κι όταν το συναντάς πάλι βάζεις την κλεψύδρα για να το γυρίσεις πίσω έγκαιρα και να μην βγεις… απολογούμενος (στην καλύτερη).

Κι επειδή τελευταία στην Ελλάδα πιπιλάμε πολύ την καραμέλα της «αναθεώρησης», ας αναθεωρήσουμε λοιπόν και αυτό… Όταν χωρίζει το ζευγάρι, να ξεκινούν και οι δυο γονείς από την ίδια αφετηρία για την επιμέλεια των παιδιών… Ή έστω η συνεπιμέλεια να μην είναι μόνο στο όνομα. Να έχει και τη χάρη…

Yγ. Όσοι χωρισμένοι δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα επικοινωνίας με τα παιδιά τους, όσοι δεν χρειάζονται Νόμους κλπ για να συνεννοηθούν με τον πρώην σύζυγο, σύντροφο κοκ είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν τη μάχη για όσους είναι στην πλευρά του αδικημένου, του αποξενωμένου, του μόνου… Για χίλιους κι έναν λόγους!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Απόφαση «σταθμός» από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας - Διέταξε την επιστροφή παιδιών στο νησί

Η ώρα των διαγραφών και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη...

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι