ME TO N & ME TO Σ

Κυρία Πρόεδρε, Δικαιοσύνη είναι οι βιαστές να μπαίνουν φυλακή

Κυρία Πρόεδρε, Δικαιοσύνη είναι οι βιαστές να μπαίνουν φυλακή
Intime News

Η κ. Σακελλαροπούλου είναι εξαίρετη νομικός και άμεμπτη δικαστικός. Ήταν Πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τις προάλλες, με αφορμή την γιορτή της Δημοκρατίας, όπως έχουμε συνηθίσει να τη λέμε, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένιωσε ότι πρέπει να υπερασπιστεί τους Δικαστές.

Προφανώς με αφορμή το γεγονός ότι ο Λιγνάδης αντί να είναι στη φυλακή είναι σπίτι του… Αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι η κ. Σακελλαροπούλου οφείλει να υπερασπίζεται το θεσμό της Δικαιοσύνης και τους Δικαστές.

Όμως όταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας νιώθει αυτή την ανάγκη, καταλαβαίνει κάποιος πολύ εύκολα ότι ο κόσμος δεν νιώθει εμπιστοσύνη πια στον θεσμό της Δικαιοσύνης και στους Δικαστές. Αλλιώς δεν θα χρειαζόταν η παρέμβαση της κ. Σακελλαροπούλου.

Κι αυτό πρέπει να προβληματίσει και την κ. Σακελλαροπούλου και τους Δικαστές αλλά και τον Νομοθέτη. Δικαιοσύνη είναι οι βιαστές να μπαίνουν φυλακή. Δικαιοσύνη είναι οι παιδεραστές και οι παιδόφιλοι να μην βγαίνουν ποτέ από τη φυλακή.

Δικαιοσύνη είναι οι εγκληματίες να τιμωρούνται. Δικαιοσύνη είναι ο βιαστής και παραλίγο δολοφόνος της Μυρτούς να μην ξαναδεί ποτέ το φως της μέρας, έξω από το κελί του. Αυτό είναι Δικαιοσύνη.

Ουδείς μπορεί να δεχτεί ότι το να κόβει βόλτες ο Λιγνάδης είναι δίκαιο ακόμη και αν βασίζεται στο Νόμο. Και να με συμπαθά η κ. Πρόεδρος αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αλλάξει ο Νόμος κι όχι ο κόσμος. Γιατί ο Νόμος είναι προβληματικός. Αλίμονο αν χειροκροτήσουμε το ότι ένας βιαστής αντί να είναι στη φυλακή είναι σπίτι του, αποθεώνοντας το νομικό πολιτισμό μας… Αλίμονο.

Κάτι τελευταίο: Το γεγονός ότι εδώ και χρόνια η γιορτή της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε… GNTM, αφού όλοι σχολιάζουν ποιος φόρεσε και τι, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η εκδήλωση έχει χάσει το νόημα της.