ME TO N & ME TO Σ

Λες τώρα να υπάρξει ξανά κανονική δημοσιογραφία;

Λες τώρα να υπάρξει ξανά κανονική δημοσιογραφία;
Pexels.com

Από την ώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών το ένα θαύμα διαδέχεται το άλλο. Βρέθηκαν μέχρι και οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ!

Λένε ότι όταν μια χώρα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο “νεκρώνει”. Λάθος. Στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο. Από την ώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών το ένα θαύμα διαδέχεται το άλλο. Βρέθηκαν μέχρι και οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ!

Σε λίγο θα βρεθεί και ο ηθικός αυτουργός και θα εξιχνιαστεί μια υπόθεση που εδώ και δυο χρόνια έμοιαζε να έχει βαλτώσει… Σαν να την είχε βάλει, δηλαδή, κάποιος στο συρτάρι και την έβγαλε τώρα, λίγο πριν τις κάλπες. Δεν πειράζει… Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Γιατί σε αυτή την περίπτωση το “ποτέ” θα έδινε το δικαίωμα στον επόμενο που θα ενοχλούνταν από έναν δημοσιογράφο να θεωρεί ότι με κάποιες χιλιάδες ευρώ μπορεί να (τον) καθαρίσει δίχως να τιμωρηθεί…

Το αν και μετά τις συλλήψεις θα υπάρξει ξανά κανονική δημοσιογραφία στην Ελλάδα, χωρίς δηλαδή ο δημοσιογράφος να φοβάται να μην χάσει από τη ζωή του μέχρι τη δουλειά του, είναι κάτι που δύσκολα θα απαντηθεί αλλά τουλάχιστον- έστω για την τιμή των όπλων- θα έχεις έναν λόγο παραπάνω να αισιοδοξείς. Και ο δημοσιογράφος και ο πολίτης που περιμένει να ενημερωθεί ή να εκφραστεί μέσω του δημοσιογράφου.

Τώρα θα μου πεις, όταν σε λίγο θα αποτελεί ποινικό αδίκημα να έχεις άποψη, είναι ώρα για αισιοδοξία; Όχι. Αλλά όσο ζεις ελπίζεις. Τι ελπίζεις; Ελπίζεις να μην υπάρξουν άλλοι δολοφονημένοι δημοσιογράφοι. Ελπίζεις όταν σηκώνεις το κινητό σου να μην σε ακούει η ΕΥΠ, ο τάδε και ο δείνα. Ελπίζεις να μην πέσεις σε κάνα ψυχάκια που πιστεύει ότι μπορεί να σε μετατρέψει από δημοσιογράφο σε τζουκμπόξ.

Κυρίως ελπίζεις ο κόσμος θα συνεχίσει να διαθέτει την περίφημη κοινή λογική που στηρίζει το καλό και απορρίπτει το σκάρτο, το κακό.

Το πιο πιθανό είναι το τελευταίο. Ναι αυτή η κοινή λογική. Αυτή που δεν χαμπαριάζει από φωνές και απειλές. Αυτή που βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αυτή που συνήθως επιχειρούν να βιάσουν όσοι νιώθουν ισχυροί. Ο κόσμος ευτυχώς ξέρει. Κι αυτό είναι κάτι.

Σχετικές ειδήσεις

Θα πάμε στις εκλογές με πρώτο θέμα τον… Γεωργούλη;

Αυτά παθαίνεις όταν ψηφίζεις… σίριαλ!

Μετά τα παιδιά ο Σειραγάκης «ασέλγησε» και στη Δικαιοσύνη