ME TO N & ME TO Σ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Και για τον Κασσελάκη και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Και για τον Κασσελάκη και για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.
Eurokinissi

Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό το φαινόμενο, τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλάβουν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Από την πρώτη μέρα που ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε στο προσκήνιο, δεν έβλεπα το λόγο για τον τόσο ενθουσιασμό! Ούτε κοινωνικά, ούτε πολιτικά, ούτε καν στο κομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη που έπρεπε να κάνει χαρά ήταν η τηλεόραση. Γιατί ξαφνικά βρήκε κάτι να ασχολείται και να πουλήσει. Βρήκε κάποιον με χρυσόσκονη, σε ένα περιβάλλον μίζερο και μουντό.

Εν πολλοίς αυτή τη … φόρα που του έδωσε η TV, εκμεταλλεύτηκε και εκλογικά ο Κασσελάκης βγαίνοντας εν τέλει με σχετική άνεση, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Του «πεθαμένου» μετά τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο προ Κασσελάκη δεν ασχολούνταν κανείς. Ούτε καν ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποιοι που πανηγυρίζουν για το ότι βγήκε ο Κασσελάκης, είναι φυσιολογικό. Αυτοί που τον ψήφισαν τουλάχιστον. Αλλά όλος αυτός ο ενθουσιασμός, πώς και κυρίως γατί προκύπτει;

Όταν καταλαγιάσει όλο αυτό το φαινόμενο, τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλάβουν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα που η επικοινωνία θα πάει στην άκρη και θα πρέπει να παραχθεί πολιτική. Τώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να μιλήσει για τα θέματα που απασχολούν τον πολίτη και τη χώρα. Για τα εθνικά θέματα, την ακρίβεια, τις πλημμύρες και τις φωτιές κα. Θα πρέπει να μας πει που θέλει να πάει τη χώρα και κυρίως πώς θα τα καταφέρει. Κι επειδή ο κόσμος την προηγούμενη φορά που πίστεψε κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ είδε το «ΟΧΙ» να γίνεται σ’ ένα βράδυ «ΝΑΙ», το έργο του Κασσελάκη είναι ακόμη πιο δύσκολο. Και του ΣΥΡΙΖΑ επίσης.

Κι όχι γιατί η ΝΔ πήρε 41%. Αυτό ίσως να είναι και το μοναδικό πλεονέκτημα… Για χίλιους λόγους. Κυρίως γιατί πρέπει να πείσουν ότι έχουν σχέδιο. Κανονικό. Όχι έκθεση ιδεών… Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 5 χρόνια είναι σε… διακοπές! Ο ΣΥΡΙΖΑ είπα; Ό,τι κι όποιος μείνει στην εποχή Κασσελάκη… Γιατί όλοι το βλέπω χλωμό να μείνουν.

Για να τελειώνουμε: Παντού, όχι μόνο στην πολιτική, το ζήτημα δεν είναι η ένταση αλλά η διάρκεια… Ο Γιάνης Βαρουφάκης στις πρόσφατες εκλογές έψαχνε την ψήφο του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν συμμετείχε καν και γύρισε στην τηλεόραση… Φαινόμενα χαρακτηρίστηκαν κι αυτοί. Πούλαγαν κι αυτοί… Αλλά…

Διαβάστε επίσης:

Θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ σ’ έναν χρόνο;

Τώρα που βρήκαμε τον Κασσελάκη μην ξεχάσουμε τις πλημμύρες…

Σκάσε και βλέπε!