ME TO N & ME TO Σ

Θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ σ’ έναν χρόνο;

Θα υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ σ’ έναν χρόνο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ύπνωση και άξαφνα ξύπνησε για να πλακωθούν μεταξύ τους.

Το γράψαμε και τις προάλλες. Ο εμφύλιος που ξεκίνησε στον ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλέον αδυσώπητος. Μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα που κατάφερνε, έστω και τυπικά, να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα, οι σύντροφοι “μαχαιρώνουν πισώπλατα” ο ένας τον άλλον.

Και είναι τόσο σφοδρές οι συγκρούσεις που ουδείς λογικός άνθρωπος θα πόνταρε ένα ευρώ στην επιλογή να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ του χρόνου. Εσωκομματικές εκλογές έγιναν και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ξεκατίνιασμα που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ξαναγίνει. Άλλο εκλογική αναμέτρηση για τον νέο πρόεδρο και άλλο ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

Όσα ακούγονται, γράφονται και λέγονται από τους μεν στους δε, δεν είναι από αυτά που θα ξεχαστούν μπροστά στον κοινό στόχο ή στον κοινό εχθρό. Γιατί πολύ απλά δεν έχουν ειπωθεί για τον… εχθρό εδώ και τόσα χρόνια! Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ύπνωση και άξαφνα ξύπνησε για να πλακωθούν μεταξύ τους. Ο Μητσοτάκης πέρασε 4 χρόνια χωρίς να ανοίξει μύτη… Και τώρα πέφτουν κορμιά! Με τη χώρα να είναι η μοναδική χαμένη. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Και μάλλον δεν θα υπάρξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 18% αν δεν συμβεί ένα θαύμα θα διαμελιστεί σε … πολλά μικρότερα ποσοστά! Και με ανθρώπους που θα είναι όχι απλά με διαφορές αλλά “σκοτωμένοι” μεταξύ τους. Εδώ “σκοτώνονται” τώρα που είναι στο ίδιο κόμμα. Φαντάσου τι θα γίνει όταν θα χωρίσουν τα τσανάκια τους. Θλίψη. Για την αριστερά στη χώρα… Θλίψη για τη χώρα. Θλίψη γενικά.