ME TO N & ME TO Σ

Στον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν που έγιναν «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ;

Στον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν που έγιναν «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ;
EUROKINISSI

Και για τη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών υπάρχουν καλά και κακά νέα.

Τα καλά- και να με συμπαθάτε ορισμένοι- είναι ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στις εκλογές, στέλνοντας το δικό του ξεκάθαρο μήνυμα: Αλλάξτε αλλιώς θα ψηφίζετε εσείς εσάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το υπάρχον πολιτικό σύστημα είναι πια πουκάμισο αδειανό. Και όταν πια γνωρίζεις ότι με την ψήφο σου δεν αλλάζεις παρά τα ονόματα στη μαρκίζα αλλά όχι το έργο που παίζεται ή θα παιχτεί, απλά δεν πας να δεις το έργο. Όποιος κι αν το ανεβάζει. Αυτά είναι τα καλά νέα. Που ελπίζω να γίνουν καλύτερα, αν το μήνυμα πάει σε όλους αυτούς που εδώ και χρόνια μας… σώζουν.

Πάμε και στα κακά νέα. Μετά την «Κασσελακειάδα», ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε λόγο να πανηγυρίζει για αυτόν τον δεύτερο γύρο των εκλογών… Βάφτισε την παταγώδη (και σε αυτές τις εκλογές) αποτυχία του, ως νίκη των προοδευτικών δυνάμεων και πήγε παρακάτω. Κυριολεκτικά.

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ το όραμα τους πλέον είναι να γίνουν «δεκανίκι» του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, τότε δικαίως πανηγυρίζουν. Αν πάλι θέλουν να συνεχίσουν να είναι οι εκφραστές- διεκδικητές μιας αριστερής κυβέρνησης, τότε τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου, είναι για αυτούς μεγαλύτερο καμπανάκι από αυτό που ήχησε στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί; Διότι οι δικές τους επιλογές σε Δήμους και Περιφέρειες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, έπαθαν ό,τι και στις εθνικές εκλογές: Βατερλό. Κι αυτό δείχνει μηδενική σύνδεση με την κοινωνία.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ βρήκε πρόσωπα και τρόπο να νικήσει τους κυβερνητικούς υποψηφίους σε κάποιες περιπτώσεις, κάνει χειρότερα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι σταδιακά τον ξαναφέρνει στη θέση που ήταν προ μνημονίων… Και εκλογικά και στη συνείδηση του κόσμου.

Μπορεί ο νέος πρόεδρος τους να αλλάξει τόσο ριζικά τα πράγματα για να αποφύγει το «μοιραίο»; Ποιος ξέρει; Προς το παρόν τον ακούμε να μιλάει για δεκάδες άλλα πράγματα εκτός από αυτά που αφορούν στον κόσμο. Και πολλές φορές, μάλιστα, εν είδει σόου. Όταν σβήσουν οι προβολείς ίσως να δούμε αν υπάρχει φως στο τούνελ. Μέχρι τότε θα ασχολούμαστε με χαζομάρες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνεται ουρά του ΠΑΣΟΚ...