MEDIA

Εισαγγελική έρευνα για μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων

Εισαγγελική έρευνα για μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ» και της αθλητικής εφημερίδας «Φίλαθλος».


Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε ύστερα και από σχετική μήνυση που κατέθεσαν σήμερα οι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι απλήρωτοι επί σειρά μηνών.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το δώρο έως τις 31 Δεκεμβρίου (σ.σ είναι η τελευταία δυνατότητα που δίνει ο νόμος -υπουργική απόφαση 19040/1981 στον εργοδότη για την καταβολή του δώρου) τότε θα ενεργοποιηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους κατά νόμω υπευθύνους των συγκεκριμένων Μέσων.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης «Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά σε χρήμα μόνο, καταβάλλονται την 21η Δεκεμβρίου και τη Μεγάλη Τετάρτη αντίστοιχα.

Ο εργόδοτης όμως μπορεί να παρακρατήσει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου ή την 30η Απριλίου, το ποσό που αναλογεί στο επίδομα, χωρίς να μπορεί να το καταβάλει αργότερα απο τις ημερομηνίες αυτές».