Οι αλλαγές στις Πανελλήνιες και το PSI

Newsbomb

Ποια θέματα κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο;

Οι καθοριστικές αποφάσεις που καλούνται να λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, οι διαπραγματεύσεις για PSI και νέα μέτρα και οι αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ενα εκατομμύριο εργαζόμενοι πληρώνονται με «μαύρα», χωρίς ένσημα!..".
Η εφημερίδα γράφει ότι "θραύση κάνει η εισφοροδιαφυγή με περίπου 1 εκατ. εργαζόμενους να απασχολούνται στην γκρίζα ζώνη της αδήλωτης εργασίας χωρίς ένσημα, με μαύρες (και αφορολόγητες) αποδοχές και με μια τρύπα άνω των 6 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Οικογενειοκρατία τέλος και στο ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τυραννίδα της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή της Ελλάδας πλήττεται τώρα στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ, με τον Παπανδρέου τελειωμένο μετά και την απόφαση να στηριχθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος στην υπόθεση της διαδοχής και αναγκασμένο πλέον να εγκαταλείψει τη χώρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι έκανες στον... πόλεμο, Λουκά;".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο διορισμένος πρωθυπουργός, που έφυγε από την Αθήνα την περασμένη Κυριακή με εντολή να μεταβεί στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να διαπραγματευτεί, φαίνεται ότι ξέχασε στην Ελλάδα τις κόκκινες γραμμές".

ΕΘΝΟΣ: "Αλλάζουν όλα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ριζικές αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης σε ΑΕΙ, ΤΕΙ προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Η ομάδα επιστημόνων που έχει συγκροτηθεί παρέδωσε στη Διακομματική επιτροπή τις προτάσεις της".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Και το όνομα της... Παναγίας απαλείφουν από τα σχολεία οι νεοεποχίτες!".
Η εφημερίδα σημειώνει "φανερό πλέον το Σχέδιο του Εχθρού!... Στόχος: Η πλήρης διάλυση Ελλάδας και Ορθοδοξίας! Ποιο το αναγκαίο Ανάχωμα στο πρόγραμμα καταστροφής του τόπου; Νέα μετάφραση της Βίβλου αφαιρεί το «Πατέρας» και «Υιός» για να μην... παρεξηγηθούν οι μουσουλμάνοι!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπουρλότο στα Λύκεια με το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μαραθώνιος εξετάσεων σε 30 μαθήματα που ξεκινά από την Α' και κορυφώνεται στη Γ' Λυκείου με κερδισμένα τα φροντιστήρια. Διπλή δοκιμασία στην τελευταία τάξη για απολυτήριο και εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, που θα γίνονται την ίδια μέρα".

ΕΣΤΙΑ: "Ο υπαίτιος της ανεργίας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χώρα μας έφθασε να έχη τον δεύτερο υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην Ευρώπη. Πρώτη είναι η Ισπανία με ποσοστό ανέργων 22,9% και δεύτερη η Ελλάς με ποσοστό 19,2%".

Η ΑΥΓΗ: "Εκτέλεση σε 5 ημέρες".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έως τη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup, προσπαθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου να ολοκληρώσει τη συμφωνία για το δεύτερο δάνειο, δηλαδή το «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες και τα μέτρα που θα περιληφθούν στη νέα δανειακή σύμβαση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: όλη η διαδικασία για οικοδομικές παρεμβάσεις".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπουργική απόφαση ανοίγει το δρόμο για εργασίες σε αυθαίρετα που τακτοποιούνται. Καθορίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για επισκευή ή αποπεράτωση, αρκεί να μην επαυξάνεται ο όγκος του κτίσματος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η δύσκολη ώρα της συναπόφασης".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σήμερα, ή σε διαφορετική περίπτωση αύριο, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη, που σε ορισμένες περιπτώσεις κινούνται ως να αγνοούν ή να μην αντιλαμβάνονται την ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ποιοί εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με απόλυση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "την πόρτα της εξόδου κινδυνεύουν να δουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από τις νέες συγχωνεύσεις σχολείων που προανήγγειλε το υπουργείο. Το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων 200 σχολείων ήρθε λίγους μήνες μετά από τις πρώτες συνενώσεις σχολείων, που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από γονείς και μαθητές, όσο και από καθηγητές".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σημεία σύγκλισης υπό το βλέμμα της τρόικας".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σημεία σύγκλισης για τα εργασιακά θα αναζητήσουν ΓΣΕΕ και εργοδοτικοί φορείς, κατά τη δεύτερη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, με διευρυμένη ατζέντα αυτή τη φορά, που έχει προγραμματισθεί για σήμερα στις 11.00 το πρωι στα γραφεία του ΣΕΒ, και ενώ οι πιέσεις της τρόικας για μειώσεις μισθών και οδυνηρές ανατροπές για τους εργαζόμενους παραμένουν έντονες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ξεσηκωμός ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί το άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.- μονοπωλίων και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ).


ΤΑ ΝΕΑ: "Πανελλαδικές: Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες αλλαγές, όπως διπλές εξετάσεις, ενδοσχολικές και εισαγωγικές μαζί, απευθείας εισαγωγή σε τμήματα χαμηλής ζήτησης, διπλό Μηχανογραφικό, εισαγωγικές σε τρία - πέντε μαθήματα και προσδιορισμό συντελεστών βαρύτητας από τα ΑΕΙ, περιλαμβάνει η πρόταση της κυβέρνησης για το νέο Εξεταστικό".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Γιώργο, πούλα!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς όπως και για τη χώρα, παρά πολύ δύσκολα! Η αίσθηση αυτή είναι διάχυτη, προκύπτει από τη συμπεριφορά των στελεχών του, επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες εξελίξεις και καταγράφεται στα δημοσκοπικά αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου... ηχηρότατα!".

City Press: "Θερίζει η μαύρη εργασία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας στους τρεις εργαζόμενους είναι ανασφάλιστος. Το 40% των ανασφάλιστων είναι αλλοδαποί".

Metro: "Ωρα μηδέν για PSI και νέο Μνημόνιο".
Η εφημερίδα σημειώνει "Λουκάς Παπαδήμος και πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να αποφασίσουν άμεσα για τα σκληρά μέτρα. Φουντώνουν τα σενάρια περί χρεοκοπίας εντός ευρωζώνης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Φωτιά στα ράφια, πάγος στους μισθούς".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Εξετάσεις 2-3 φορές το χρόνο για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Συμφωνία για τα μέτρα απαιτεί ο πρωθυπουργός".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«οι κ. Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης θα κληθούν να λάβουν πολύ σημαντικές αποφάσεις. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται σε οριακή στιγμή».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το μεγάλο δίλημμα των τριών αρχηγών".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«κλειδί» για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης θεωρεί το Μέγαρο Μαξίμου τη συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα ληφθεί σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο χρόνος πραγματοποίησης της οποίας παραμένει ανοικτός, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα όσο και συζητήσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σκληρό παζάρι σε δύο μέτωπα για τα μέτρα του προμνημονίου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η διευθέτηση των εργασιακών σχέσεων, ο περιορισμός του Δημοσίου και η μείωση των επικουρικών συντάξεων αποτελούν τα μεγαλύτερα αγκάθια για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ύψους 130 δισ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η κυβέρνηση σε αναμονή των εντολών της τρόικας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ομηρος της τρόικας και των διαξιφισμών των κομμάτων τελεί η κυβέρνηση της χώρας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας οι εξελίξεις θα δεσμεύσουν την οικονομική πολιτική και τους πολίτες τουλάχιστον μέχρι το 2015".

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved