ME TO N & ME TO Σ

Η Ιωάννα δεν είναι θέμα, είναι σύμβολο!

Η Ιωάννα δεν είναι θέμα, είναι σύμβολο!
Intime News

Η εικόνα της Ιωάννας να πηγαίνει στο Δικαστήριο για να αντιμετωπίσει την παραλίγο δολοφόνο της πρόσωπο με πρόσωπο, με το κεφάλι ψηλά και τη δύναμη της ψυχής της να αναβλύζει σε κάθε της βήμα, ήταν συγκλονιστική. Η Ιωάννα έγινε σύμβολο. Σύμβολο δύναμης, γενναιότητας και παλικαριάς.

Η Ιωάννα δίδαξε σε όλους εμάς αλλά κυρίως σε ανθρώπους που νιώθουν αδύναμοι, που είναι θύματα, να σταθούν όρθιοι, να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να προχωρήσουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μαζί με την Ιωάννα σήμερα νίκησε ο άνθρωπος. Οι άνθρωποι. Στη μάχη που δίνουμε καθημερινά με το τέρας. Με τα τέρατα.

Η Ιωάννα έγραψε Ιστορία. Τη δική της ιστορία που είναι πια δική μας. Που είναι πια μια ιστορία που θα πρέπει να λέμε και να δείχνουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, όταν θέλουμε να τους μιλήσουμε για θάρρος. Όταν θέλουμε να τους πούμε τον τρόπο να νικήσουν το φόβο τους. Όταν θέλουμε να νικήσουν τα τέρατα.

Η Ιωάννα δεν φοβήθηκε την τύπισσα που της έκαψε το πρόσωπο με οξύ αλλά σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της και φυσικά έπειτα από όσα… παρακολουθήσαμε σε ζωντανή σύνδεση, τη φοβίσαμε εμείς. Και εδώ το εμείς αφορά εμάς, τους δημοσιογράφους, τις κάμερες κοκ. Πέσαμε πάνω της για να την… φάμε! Αντί να της κάνουμε χώρο να περάσει, να της δώσουμε αέρα να αναπνεύσει, να σταθούμε εμπρός της σε στάση προσοχής από σεβασμό, παραλίγο να την ποδοπατήσουμε… Η Ιωάννα φοβήθηκε. Όχι από το τέρας αλλά από εμάς. Κι αυτό δεν είναι… παράσημο. Ούτε για τον κλάδο, ούτε για την κοινωνία. Ας μας γίνει μάθημα για την επόμενη φορά… Για την 30η Σεπτεμβρίου. Τότε που η Ιωάννα θα ξαναπάει στο Δικαστήριο. Τότε που μπορεί να είναι εκεί και το τέρας…

Η Ιωάννα σήμερα μας δίδαξε τη γενναιότητα. Και δυστυχώς αντί να την αφήσουμε να δείξει το μεγαλείο του ανθρώπου που δεν φοβάται, πέσαμε πάνω της και τη φοβίσαμε… Για ένα πλάνο, για μια δήλωση… Την επόμενη φορά ας την αφήσουμε να περπατήσει ελεύθερα, γενναία…

Δεν είναι θέμα η Ιωάννα. Είναι σύμβολο. Και τα σύμβολα απαιτούν σεβασμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Ιωάννα Παλιοσπύρου - «Αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο δειλή είναι»

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας! Καρέ – καρέ η άφιξη στο Δικαστήριο

Κορονοϊός - Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γιατρός στο Δρομοκαΐτειο μοίραζε πιστοποιητικά νόσησης