MEDIA

Ντόρα Μπακογιάννη: Να σκεφτούν οι πολίτες την επόμενη ημέρα

Ντόρα Μπακογιάννη: Να σκεφτούν οι πολίτες την επόμενη ημέρα

Αισιόδοξη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Αποκαλύπτω» και τον Κ. Χαρδαβέλλα σημείωσε ότι η Βουλή θα πρέπει να αποτελεί χώρο διαλόγου και όχι τραμπουκισμού.

Χαρακτήρισε πρόκληση ότι τα κόμματα ψήφισαν τροπολογία, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, για να ρυθμίσουν τα δάνεια των κομμάτων και όχι των πολιτών.

Σε ερώτηση του Κ. Χαρδαβέλλα για το ποια κυβέρνηση μπορεί να πάρει τα σκληρά μέτρα μετά τις εκλογές, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος, εντός της Ευρώπης.

«Μέσα στο 2013 πρέπει να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να μην προχωρήσουμε σε νέα μείωση μισθών. Κλειδί είναι η μείωση των δαπανών του δημοσίου», σημείωσε η ίδια.

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι θα στήριζε μετεκλογικά μια κυβέρνηση, που θα ήταν απολύτως προσηλωμένη να μείνει η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και η οποία θα έκανε διαθρωτικές αλλαγές.

Αναφερόμενη στις δυνάμεις τις Αριστεράς, είπε ότι είναι οι πιο οπισθοδρομικές και θέλουν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. «Σήμερα, διεθνώς, δεν υπάρχει λύση πέραν της Ευρώπης, παρά τα προβλήματά της», τόνισε.

Πώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αναρωτήθηκε «Αν ακούσετε μια λέξη από τον Τσίπρα και τον Καμμένο να μου το στείλετε με mail», είπε.

«Την αλήθεια τη λέμε μόνο εμείς. Τα σποτ των μεγάλων κομμάτων είναι γεμάτα υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», προσέθεσε η ίδια.

«Τιμωρία ενόχων και δέσμευση όσων απέκτησαν περιουσίες σε βάρος του δημοσίου», πρότεινε με έμφαση. Και σημείωσε ότι η ίδια ήταν η μοναδική βουλευτής, όταν ήταν στην Ν.Δ., που καταψήφισε το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Πρέπει να καταργηθεί και οι πολιτικοί να πηγαίνουν στη δικαιοσύνη όπως όλοι οι πολίτες», πρότεινε η κ. Μπακογιάννη.

«Ο κόσμος προτιμά να ακούει ωραία λόγια. Θέλω, όμως, να κοιτάω τους πολίτες στα μάτια. Είναι εύκολο για έναν πολιτικό σαν κι εμένα να κάνει επικοινωνιακή ή δημαγωγική πολιτική. Είναι εύκολο να επενδύεις στην οργή», είπε η ίδια. «Κάθε μέρα ακούω ένα πλειστηριασμό ανοησίας. Πώς θα είναι η χώρα εάν σταματήσουν τα δάνεια για ένα μήνα», αναρωτήθηκε με έμφαση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα εισάγει μέχρι σκόρδα και φασόλια.

«Δεν έχω επικοινωνία με τον Σαμαρά», απάντησε σε άλλη ερώτηση.

Κάλεσε τέλος τους πολίτες να σκεφτούν τι θα γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών.

«Έχει δίκιο ο πολίτης, που είναι οργισμένος, που θέλει να τιμωρήσει. Πρέπει να σκεφτεί την επόμενη ημέρα, τα παιδιά του, πού θα είναι η χώρα», τόνισε.

«Πρέπει να δουλέψουμε ως Εθνική Ελλάδος και όχι ο καθένας μόνος του, αλαζονικά, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», κατέληξε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.