Παρουσιάστριες
Πηγή: Newsbomb.gr
MEDIA

Παρουσιάστριες σε ρόλο ηθοποιών: Από τη Φαίη Σκορδά στην Τσαπανίδου

Από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη: Οι πέντε παρουσιάστριες που έχουν «τολμήσει» να κάνουν ένα μικρό πέρασμα από κινηματογραφικές ταινίες.

Έχουν κερδίσει μία θέση στη λίστα με τις πιο επιτυχημένες παρουσιάστριες της εγχώριας τηλεοπτικής πραγματικότητας. Με πολλές εκπομπές στο ενεργητικό τους και ένδοξες στιγμές στη μικρή οθόνη, έχουν «τολμήσει» κατά το παρελθόν να κάνουν ένα μικρό πέρασμα από κινηματογραφικές ταινίες με τα «ντοκουμέντα» να μένουν και τις εμφανίσεις τους να συζητιούνται.

Φαίη Σκορδά

Η Φαίη Σκορδά ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Λάτρης της έβδομης τέχνης, καθώς στα πρώτα της βήματα εργαζόταν στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στην ταινία «Λάρισα Εμπιστευτικό» πριν από 10 χρόνια. Υποδυόμενη τον εαυτό της, είχε εμφανιστεί ως «ντίβα» της τηλεόρασης σε μία κηδεία κλέβοντας τις εντυπώσεις. Ήταν, μάλιστα, η εποχή που βρισκόταν στο MEGA με τον Γιώργο Λιάγκα στο «Πρωινό mou» και έβλεπε τις μετοχές της να απογειώνονται. Αυτό, φυσικά, δεν της στέρησε την επιθυμία να βρεθεί έστω και για λίγο στην ταινία του Στράτου Μαρκίδη. (Δείτε το απόσπασμα πιο πάνω, στο 1.31.40)

Σίσσυ Χρηστίδου

«Χαμογέλα και πάλι!» λέει η Σίσσυ Χρηστίδου κάθε Σαββατοκύριακο στο MEGA, διανύοντας με την εν λόγω εκπομπή την πιο ωραία επαγγελματική της φάση. Η παρουσιάστρια, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και ήρθε στην πρωτεύουσα το 2004 για να αναζητήσει την τύχη της, λατρεύει να δοκιμάζεται σε διαφορετικά πράγματα και το έχει αποδείξει. Πρωινές εκπομπές, καθημερινές αλλά και εβδομαδιαίες, late night show ως παρτενέρ του Θέμου Αναστασιάδη, επιχειρηματικές δραστηριότητες… η Σίσσυ τα έχει δοκιμάσει όλα. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην κάνει το πέρασμά της και από τη μεγάλη οθόνη καθώς έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. To ντεμπούτο της ήταν το 2008 με τη συμμετοχή της στη ρομαντική κομεντί «Μόλις Χώρισα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου ενσαρκώνοντας τη γυναίκα που «κλέβει» τον Γιάννη Τσιμιτσέλη από τη Ζέτα Μακρυπούλια. Το 2011, συμμετείχε ως voice actress στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Τα Στρουμφάκια» στο ρόλο της Στρουμφίτας ενώ ακολούθησε η συμμετοχή της και στο δεύτερο μέρος της ταινίας, με τον ίδιο ρόλο, το 2013.

Μαρία Μπακοδήμου

Στην ταινία «Μόλις Χώρισα» βρέθηκε και η Μαρία Μπακοδήμου. Η παρουσιάστρια που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην ελληνική τηλεόραση μέσα από ψυχαγωγικές εκπομπές και σόου, έχει αδυναμία στην τέχνη της υποκριτικής. Σε ηλικία 18 ετών πέρασε στο Οικονομικό της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά δύο χρόνια μετά αποφάσισε να γίνει ηθοποιός δίνοντας εξετάσεις στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ακολούθησαν παραστάσεις και, το 1999, έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με ένα μικρό ρόλο στη ταινία του Νίκου Περάκη, «Θηλυκή εταιρεία». Το 2003 συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τον Νίκο Περάκη στη ταινία «Η Λίζα και όλοι οι άλλοι» όπου υποδύθηκε τη διευθύντρια περιοδικού. Το 2008 έλαβε μέρος στην ταινία του Βασίλη Μυριανθόπουλου με ένα ξεκαρδιστικό ρόλο ως πωλήτρια τάπερ, ενώ το 2011 συνεργάστηκε για ακόμη μία φορά με τον Νίκο Περάκη στη ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά» υποδυόμενη τον εαυτό της. Το 2017 συνεργάστηκε για τέταρτη φορά με τον Περάκη στην ταινία «Success Story».

Βίκυ Καγιά

Η Βίκυ Καγιά είναι μία ακόμη περίπτωση παρουσιάστριας που δοκίμασε τις δυνάμεις της στην υποκριτική. Η οικοδέσποινα του «Shopping Star» και κριτής του «GNTM», που εκτός από μοντέλο έχει αναλάβει την παρουσίαση πολλών εκ των πιο επιτυχημένων φορμάτ, γοητεύτηκε πολύ από τη λάμψη του κινηματογράφου. Το 2005, ύστερα από πρόταση του σκηνοθέτη Νίκου Περάκη με τον οποίο είχε συνεργαστεί σε ένα διαφημιστικό σποτ, δέχτηκε το πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο». Το 2006, δάνεισε την φωνή της στην παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Cars» στο ρόλο της Σάλυ Καρέρα ενώ το 2011 είχε ακριβώς τον ίδιο ρόλο στη συνέχεια της ταινίας. Την ίδια χρονιά, βρέθηκε στο «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στη στεριά» ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πρωταγωνιστήσει και στο θέατρο στην παράσταση «Δύο τρελοί, τρελοί παραγωγοί» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, αλλά και στην ελληνική εκδοχή του μιούζικαλ «Annie» στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος.

Πόπη Τσαπανίδου

Η μεγαλύτερη έκπληξη αφορά στην Πόπη Τσαπανίδου και τον ρόλο της στην ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Το μικρό ψάρι», το 2014. Η καταξιωμένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, με τεράστια εμπειρία στα δελτία ειδήσεων και τα ενημερωτικά μαγκαζίνο, πήρε την παράτολμη απόφαση και έκανε το «τρελό της όνειρο» πραγματικότητα, όπως έχει αναφέρει. «Ούτε στο πιο τρελό μου όνειρο. Το λες και σουρεάλ. Και περίεργο. Αλλά τελικά ωραίο… Πήγα στο ραντεβού με τον Οικονομίδη, έχοντας αποφασίσει να δεχτώ την πρόταση. Απλά πίστευα ότι μου είχε έναν ρόλο σχετικό με την κανονική μου ζωή. Τη μαφιόζα δεν την είχα φανταστεί. Δεν ξαφνιάστηκα όμως. Είχα κάνει ιδιαίτερα βλέποντας τις ταινίες του», έχει δηλώσει στο παρελθόν για τον ρόλο της. Όσον αφορά στον μεγαλύτερο φόβο της; «Αν θα καταφέρω να ανταποκριθώ σε αυτό που θέλει, αυτό φοβόμουν. Τύπου... τι σχέση έχω εγώ με την υποκριτική... θα καταφέρω να είμαι πειστική; Τέτοιες σκέψεις», έχει πει.



Διαβάστε επίσης

Οι ωραίοι πρωταγωνιστές των σειρών της TV και οι ιστορίες ζωής τους

Κατερίνα Καινούργιου και 5 γυναίκες της TV που δεν μασάνε από bullying

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί έρωτες της σεζόν

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ