ηθοποιοί σειρών
Πηγή: Newsbomb.gr
MEDIA

Οι ωραίοι πρωταγωνιστές των σειρών της TV και οι ιστορίες ζωής τους

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές των σειρών της μικρής οθόνης, που κάνουν τις τηλεθεάτριες να παραληρούν.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν έχει το στίγμα τους, καθώς πρωταγωνιστούν σε μεγάλες παραγωγές μυθοπλασίας που συζητιούνται. Ταλαντούχοι, ωραίοι, με ενδιαφέρουσες διαδρομές, επαγγελματικές και προσωπικές, έχουν αποφασίσει ότι σε αυτή τη ζωή ήρθαν για να απασχολούν.

Γιάννης Κουκουράκης

Το μόντελινγκ, η μεγάλη επιτυχία και η ζωή πίσω από τα φώτα

Ο Βίκος από το σαρωτικό «Μαύρο Ρόδο» λατρεύτηκε, από τον γυναικείο πληθυσμό… και όχι μόνο, μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1. Ως Κωνσταντής έκανε γκελ στους τηλεθεατές και γρήγορα όλοι άρχισαν να αναζητούν το όνομά του.

Ο Γιάννης Κουκουράκης, γεννημένος στα Χανιά το 1983, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ωστόσο στο τέταρτο έτος αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου πέρασε κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Παράλληλα, ασχολήθηκε με το μόντελινγκ, συνεργάστηκε με Έλληνες σχεδιαστές και περπάτησε για τον οίκο Moncler στο εξωτερικό. Η καρδιά του όμως πάντα άνηκε στην τέχνη.

Η πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός ήταν στον κινηματογράφο το 2005 στην κωμωδία «Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος», το 2006 έκανε μία σύντομη εμφάνιση στη δραματική σειρά «Μωβ-Ροζ» στον ANT1, ενώ το 2008 έπαιξε σε μία ιστορία της σειράς «Σε είδα». Την περίοδο 2008-2009 επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Πανταζούδη για έναν από τους βασικούς ρόλους στην κοινωνική σειρά «Χαρά Αγνοείται». Ακολούθησαν ταινίες και παραστάσεις μέχρι που το 2014 βρέθηκε στις «Τρίχες» στο ANT1. Το 2015 εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ του τρίτου κύκλου της καθημερινής σειράς του ANT1 «Μπρούσκο» και λίγο καιρό αργότερα, το 2019, ήρθε η μεγάλη αναγνώριση μέσα από τις «Μέλισσες».

Στην προσωπική του ζωή είναι χαμηλών τόνων, στοιχείο που αποδεικνύεται και από το ότι δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για τις σχέσεις του. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι δεν έχει απωθημένα, λέγοντας: «Τα περισσότερα πράγματα που είχα στο μυαλό μου μέχρι σήμερα που μιλάμε και ήθελα να κάνω, τα έκανα. Πάντα το ζητούμενο μου ήταν να έχω μια ζωή γεμάτη εμπειρίες που θα με πήγαιναν παρακάτω. Ό,τι μου ήρθε στο κεφάλι, έγινε χωρίς δεύτερη σκέψη. Και επειδή η ζωή προχωρά, ό,τι άλλο μου έρθει θα το κάνω. Δεν είμαστε εδώ για να περιμένουμε την επόμενη ζωή».

Στέφανος Μιχαήλ

Από την Κύπρο… με αγάπη

Ξεκίνησε να σπουδάζει δασονόμος, δοκίμασε να πάει για σπουδές στην Αυστρία, γιατί η μητέρα του κατάγεται από εκεί, αλλά στους δύο μήνες επέστρεψε. Η ευκαιρία να ασχοληθεί με την υποκριτική τού δόθηκε όταν γνώρισε τον Κούλη Νικολάου.

Προηγουμένως είχε παίξει σε κάποια διαφημιστικά στην Κύπρο και όταν τον ρώτησε αν θα τον ενδιέφερε να κάνει δοκιμαστικά για την κυπριακή σειρά «Άσπρα Μπαλόνια», του απάντησε θετικά. Μετά την πρώτη σειρά, τη σεζόν 2013-2017 ο Στέφανος Μιχαήλ ήρθε στο «Μπρούσκο» στον ANT1 που είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τη σεζόν 2017-2019 πρωταγωνίστησε στη δραματική σειρά του ALPHA «Το Τατουάζ» δίπλα σε πολύ γνωστούς ηθοποιούς όπως η Εβελίνα Παπούλια, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Απόστολος Γκλέτσος. Ακολούθησαν οι «8 λέξεις» στον ΣΚΑΪ και φέτος ο ρόλος του Νικόλα στην καθημερινή σειρά του καναλιού του Φαλήρου «Άγρια Γη».

Ο Στέφανος, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει για την εξωτερική του εμφάνιση και τα υπέροχα μάτια του που σαγηνεύουν τις γυναίκες. Ο ίδιος, βέβαια, όσο κι αν κολακεύεται από τις θαυμάστριες, έχει δώσει την καρδιά του στη Νάταλι Κάτερ. «Προφανώς λείπω στην σύντροφό μου όπως και εκείνη σε εμένα αλλά είναι πάντα δίπλα μου. Ήταν μια δύσκολη απόφαση το να σηκώνομαι να φεύγω έστω και για μισή εβδομάδα. Ουσιαστικά είναι μισή ζωή πλέον. Μισή στην Ελλάδα, μισή στην Κύπρο. Το παίρνει ευτυχώς πολύ καλά, μου δίνει δύναμη, με στηρίζει. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί αν δεν υπάρχει αυτό, δεν μπορείς να είσαι καλός ούτε στη δουλειά, ούτε στη σχέση σου.

Εννοείται ότι υπάρχει η σκέψη του γάμου και είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω αλλά επειδή τα έχω όλα τακτοποιημένα στο μυαλό μου, θεωρώ ότι όλα πρέπει να γίνουν όταν είναι η ώρα. Το όνειρό μου είναι να φτιάξω ένα σπιτικό σε ένα μέρος που θέλω και να κάνω οικογένεια. Η κόρη της συντρόφου μου είναι κομμάτι της ζωής μου, έτσι είναι το σωστό αλλιώς δεν γίνεται δουλειά», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του για τα αισθηματικά του.

Μιχάλης Λεβεντογιάννης

Ο δρόμος προς την κορυφή, η περιπέτεια υγείας και η μεγάλη του αδυναμία

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων τα «Δίδυμα Φεγγάρια», «Το Τατουάζ», «Έρωτας Μετά», «Αγγελική».

Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης είναι από τους πρωταγωνιστές της μικρής οθόνης που βλέπει τις μετοχές του να απογειώνονται… και όχι τυχαία! Το δικό του story ζωής έχει πολλές ανατροπές, εκπλήξεις και δύσκολες στιγμές που τον έκαναν, όμως, αυτό που είναι σήμερα. Γεννημένος το 1986 στην Αθήνα, τελειώνοντας το σχολείο, σπούδασε marketing και διοίκηση επιχειρήσεων. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία, ωστόσο σε ηλικία 22 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική εγκαταλείποντας το χώρο της διαφήμισης.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη από όπου και αποφοίτησε το 2013 ξεκινώντας την πορεία του σε θέατρο και τηλεόραση. Έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση τον Μάρτιο του 2015 στο επεισόδιο «Το δώρο» της αστυνομικής σειράς του ALPHA, «10η εντολή». Ακολούθησαν ρόλοι σε επιτυχημένες παραγωγές μυθοπλασίας και, τη φετινή σεζόν, ο επαγγελματικός του δρόμος τον οδήγησε στον ΑΝΤ1 και στο σίριαλ «Παγιδευμένοι» ως Δημήτρης Μαρκέτος.

Στη ζωή του, δεν ήταν όλα εύκολα. Όπως έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του: «Έχω κάνει πολλές δουλειές πριν από τη σχολή, έχω δουλέψει νύχτα, έχω δουλέψει ως βοηθός ηλεκτρολόγου με απόλυτη αποτυχία. Μέχρι τα 22 μου έκανα 2-3 μεγάλες κραιπάλες, είχα μπει και στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου. Εξαιτίας ενός λάθους της νοσοκόμας σχεδόν έπεσα σε κώμα». Για την προσωπική του ζωή, με την οποία ασχολείται ο γυναικείος πληθυσμός, έχει αναφέρει: «Μου αρέσει το να είμαι σε σχέσεις. Έχω κάνει δύο μεγάλες σχέσεις στη ζωή μου -αυτές ήταν και οι δύο μεγάλοι μου έρωτες – η πρώτη διήρκεσε πεντέμισι χρόνια, η δεύτερη δύο χρόνια. Δεν είναι εύκολο πράγμα οι σχέσεις, αλλά το παλεύω. Πάντα θα το παλεύω! Άλλες σε κάνουν καλύτερο, άλλες χειρότερο άνθρωπο». Η μεγάλη του αδυναμία, πάντως, είναι τα ζώα και ειδικά οι γάτες!

Ορφέας Αυγουστίδης

Γεννημένος… πρωταγωνιστής

Στην περίπτωσή του το ταλέντο δεν είναι μόνο θέμα δουλειάς αλλά και κληρονομικότητας. Γιος των ηθοποιών Μαρίας Τζομπανάκη και Ντίνου Αυγουστίδη, γνώριζε από πάντα τι ήθελε να κάνει!

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε σπουδές κινηματογράφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Το ντεμπούτο του έγινε μέσα από την ταινία «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», το 2005, ενώ ακολούθησε η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά στην τότε ΝΕΤ. Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά του ALPHA «Πήρα κόκκινα γυαλιά» και συνέχισε με ρόλους στη μικρή οθόνη, στο θέατρο και τον κινηματογράφο που είναι και η μεγάλη του αγάπη. Ρόλοι-σταθμοί στην πορεία του αποτέλεσαν εκείνοι στο «Νησί», στην «Εθνική Ελλάδος», στο «Έτερος Εγώ: Κάθαρσις». Την περσινή χρονιά, η είδηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου στο «Σασμό» εντυπωσίασε θετικά. Υποδυόμενος τον Αστέρη, ο Ορφέας Αυγουστίδης απέδειξε ότι η σκληρή δουλειά πάντα αποφέρει καρπούς.

Εκτός της επαγγελματικής επιτυχίας, ο 37χρονος ηθοποιός έχει βρει και την προσωπική ευτυχία. Έχει δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια με τη σύντροφό του Γεωργία και τον μονάκριβό τους Αχιλλέα-Κωνσταντίνο. Όσον αφορά στο κομμάτι της δημοσιότητας και τον τίτλο του ωραίου, ο Ορφέας έχει παραδεχτεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Η δημοσιότητα, στην αρχή, με ξάφνιασε. Νομίζω ότι δεν αποσυντονίστηκα. Ούτε αργότερα. Κινούμαι σε ένα χλιαρό level δημοσιότητας -τόσο όσο… Εγώ στο σχολείο ούτε ήμουν ούτε αισθανόμουν ωραίος. Ήμουν ψηλός αλλά ήθελα να είμαι κοντός και καμπούριαζα –σωστός έφηβος. Είχα ελιές στο πρόσωπο και θεωρούσα ότι ήμουν τέρας. Γι΄ αυτό και έβγαζα μπροστά μια κόντρα. Εντάξει όταν με βάζουν στους ωραίους με κολακεύει, αλλά ως εκεί. Άλλωστε το νέος και ωραίος είναι για λίγο. Μετά έρχονται άλλα. Ούτε τώρα διαλέγω ρόλους ζεν πρεμιέ. Θέλει επιμονή για να αντισταθείς».

Γιάννης Στάνκογλου

Η σταθερή αξία της μικρής οθόνης

Το όνομά του είναι άμεσα συνυφασμένο με τις μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της υποκριτικής. Περιζήτητος για το ταλέντο του αλλά και για τον ευγενικό του χαρακτήρα, ο Γιάννης Στάνκογλου είναι μία ξεχωριστή περίπτωση.

Γεννημένος το 1974, υπήρξε «άγριο νιάτο» όπως έχει παραδεχτεί: «Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή. Μεγάλωσα στον Περισσό και ήμουν πάντα στις… επάλξεις. Ήμουν άγριο νιάτο, αλλά πάντα έψαχνα και το δίκιο μου, όχι μόνο για μένα. Δεν έλεγα ποτέ “θα κάνουμε κατάληψη για να κάνουμε κατάληψη”, αλλά “θα κάνουμε κατάληψη γιατί ξέρουμε και πρέπει να το πάρουμε αυτό που θέλουμε”. Ήταν όλα με τις παρέες, μετά στη ζωή μου μπήκαν τα βιβλία. Με είχε πιάσει η αστυνομία 3-4 φορές, από κάτι γήπεδα, άστα τώρα…».

Καλλιτεχνική φύση, με αδυναμία στα βιβλία, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Γιώργου Κιμούλη και όλα μετά πήραν τον δρόμο τους. Αυτό που ίσως δεν θυμούνται είναι ότι το τηλεοπτικό ντεμπούτο έγινε το 2003, μέσα από τη σειρά «Κλείσε τα μάτια» του MEGA. Η πορεία που ακολούθησε σαρωτική. «10η εντολή», «Το νησί», «Άγριες Μέλισσες», «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό», είναι ελάχιστες μόνο από τις δουλειές του στην τηλεόραση που συμβάδιζαν με μεγάλες θεατρικές και κινηματογραφικές επιτυχίες. Το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF, αλλά και το βραβείο Β' Ανδρικού ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποδεικνύουν το ταλέντο του.

Φέτος, μέσα από τη σειρά του ALPHA «Αυτή η νύχτα μένει», έρχεται να δείξει ως Χρήστος Αναγνώστου ότι μπορεί να απογειώσει ό,τι κι αν του ανατεθεί. Μαζί με τον τίτλο του ταλαντούχου, τον ακολουθούσε και ο τίτλος του «άγριου αρσενικού» για τον οποίο ο ίδιος έχει παραδεχτεί: «Μου κόλλησαν περισσότερο τον τίτλο του άγριου αρσενικού γιατί η πρώτη μου επαφή με την τηλεόραση, που εκεί σε μαθαίνει ο περισσότερος κόσμος, ήταν με τη "10η εντολή" του Πάνου Κοκκινόπουλου. Στο “Νησί” μπορεί να ήμουν βαρβάτος αλλά ήμουν καλός».

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, η λέξη οικογένεια παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Είναι παντρεμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τη Φοίβη και τον Φίλιππο.

Δημήτρης Λάλος

Μια ζωή γεμάτη ρόλους και βραβεία

Ο Δημήτρης Λάλος δεν είναι από τους ηθοποιούς που ήξερε από πάντα με τι ήθελε να καταπιαστεί. Ευτυχώς, όμως, για όλους εμάς τους θεατές, ακολούθησε την τέχνη της υποκριτικής και μας έχει δώσει καταπληκτικές ερμηνείες σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση.

Γεννημένος στο Βόλο, πέρασε τα πρώτα 8 του χρόνια στην Ελλάδα και μετά πήγε στη Γερμανία. Έζησε εκεί μέχρι τα 18 του και γύρισε στα πάτρια εδάφη γιατί του έλειπε ο ήλιος. Αφότου επέστρεψε, έτυχε να παρακολουθήσει την παράσταση «Suburbia» της Ελένης Σκότη, στο θέατρο Φούρνος, και τότε πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την ηθοποιία. Σε συνεργασία με την Ελένη Σκότη και τον Γιώργο Χατζηνικολάου έχτισαν το θέατρο «Επί Κολωνώ». Στα χρόνια που ακολούθησαν πρωταγωνίστησε σε έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Εθνικό, Επίδαυρος, δεκάδες παραστάσεις, ρόλοι ζωής, βραβεία, γέμιζαν την καθημερινότητά του. Η τηλεόραση ήρθε για να τον κάνει ακόμα πιο αγαπητό στο ευρύ κοινό, ενώ οι μετοχές του στη μικρή οθόνη ανέβηκαν με τον ρόλο του στο «Σιωπηλό δρόμο». Από την περσινή σεζόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον ως Μαθιός στη μεγάλη επιτυχία του ALPHA «Σασμός» και κάνει το κοινό να «πίνει νερό» στο όνομα και το ταλέντο του.

Η προσωπική του ζωή είναι το ίδιο φωτεινή με την επαγγελματική του. Έχει βρει την απόλυτη ευτυχία στο πρόσωπο της Έλενας Μαυρίδου και μαζί έχουν αποκτήσει μία κόρη, με τον ίδιο να μιλά σπάνια αλλά ουσιαστικά για εκείνες. «Η σύζυγός μου, Έλενα Μαυρίδου είναι ηθοποιός πολυβραβευμένη. Έχει σπουδαία πορεία στο θέατρο έτσι τη γνώρισα. Έχουμε παίξει μαζί στην Επίδαυρο. Εκεί γεννήθηκε ο έρωτάς μας», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά. Όσο για την κόρη του, στην οποία έχει μεγάλη αδυναμία, έχει παραδεχτεί: «Η κόρη μου είναι 5 ετών. Έχουμε καταπληκτική σχέση, της αφιερώνω χρόνο. Είμαι ενεργός από την πρώτη στιγμή που έχει γεννηθεί. Μου αρέσει να βρίσκομαι μαζί της, να μαθαίνω από εκεί και γενικά προσπαθώ να μεγαλώσω μαζί με το παιδί μου. Δε θέλω να είμαι από τους πατεράδες που δεν ξέρουν πότε έχουν γενέθλια τα παιδιά τους».




Διαβάστε επίσης

Κατερίνα Καινούργιου και 5 γυναίκες της TV που δεν μασάνε από bullying

Maestro: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη – 4 λόγοι που κέρδισε το Netflix

Οι μεγάλοι τηλεοπτικοί έρωτες της σεζόν

Οι «μούσες» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από τις σειρές του

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ