ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Σε θέση μάχης τα κομματικά επιτελεία - Η Τσαπανίδου και οι «ζυμώσεις» σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

εκλογές 2023
Ψηφοδέλτια, πρόσωπα και ανακατατάξεις στα κόμματα, ενόψει της επίσημης ανακοίνωσης της έναρξης της προεκλογικής περιόδου στις αρχές του 2023.
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Έντονες διεργασίες στα επιτελεία των κομμάτων ενόψει των εκλογών. Τα πρόσωπα που «ερίζουν» για συγκεκριμένες θέσεις και η «μάχη» των ψηφοδελτίων σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη μάχη των εκλογών, χαράσσοντας τη στρατηγική του επόμενου διαστήματος. Οι λίστες με τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμες, τα πρόσωπα που θα «τρέξουν» τις διαδικασίες έχουν επιλεγεί και όλοι περιμένουν πότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πατήσει το κουμπί για να ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Ήδη πάντως οι διεργασίες είναι έντονες στα αρχηγεία των κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια κίνηση την οποία κάποιοι τη χαρακτηρίζουν ως «ματ», τοποθετώντας στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, την Πόπη Τσαπανίδου. Η έμπειρη δημοσιογράφος αντικαθιστά τον Νάσο Ηλιόπουλο. Γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη η κ. Τσαπανίδου θα δοκιμαστεί στον πολιτικό «στίβο» και σίγουρα θα χρειαστεί «γερό στομάχι» για να αντιμετωπίσει την πόλωση και την τοξικότητα που θα χτυπήσουν «κόκκινο» τους επόμενους μήνες.

Και στην Πειραιώς, όμως, βρίσκονται επί ποδός με τον γραμματέα Παύλο Μαρινάκη να έχει συνεχείς συσκέψεις με «γαλάζια» στελέχη για τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια. Σημαντικό ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα διαδραματίζει ο Άκης Σκέρτσος, εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Με δεδομένο, πάντως, πως ο Γιάννης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να βρει σύντομα τον αντικαταστάτη του. Πολύ έντονα ακούγεται το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά, για να αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ υπάρχουν και σενάρια που υποστηρίζουν πως έχει γίνει κρούση και στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ τα ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές είναι έτοιμα, ωστόσο, η ανακοίνωσή τους δε θα γίνει πριν τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς όλα δείχνουν πως οι εκλογές θα γίνουν με τη νέα απογραφή, κάτι που θα επιφέρει αλλαγές σε πολλές εκλογικές περιφέρειες.

«Δε θέλουμε να βάζουμε και να βγάζουμε ονόματα στην πρότασή μας», ανέφερε πριν δύο εβδομάδες ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλης Αργύρης, από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους καθυστερούν οι ανακοινώσεις.