Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

9 Απριλίου οι κάλπες και αυτοδυναμία τέλος Μαΐου το πλάνο του Μαξίμου

9 Απριλίου οι κάλπες και αυτοδυναμία τέλος Μαΐου το πλάνο του Μαξίμου
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Η «γάτα της Ηρώδου Αττικού» αποκαλύπτει ότι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται η 9η Απριλίου ως η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές.

Μπορεί η γάτα να είχε υποστηρίξει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοίνωνε προσφυγή στις κάλπες στις 26 Μαρτίου, θα της επιτρέψουμε όμως καμιά φορά να πέσει και αυτή λίγο έξω, όχι πάντως πολύ, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως στο μυαλό του Πρωθυπουργού στριφογυρίζει η 9η Απριλίου ως η κατάλληλη ημερομηνία. Κάτι που σημαίνει και εκεί προς τα τέλη Μαΐου θα διεξαχθεί και ο δεύτερος γύρος των εκλογών. Αφού μάλωσα λοιπόν τη γάτα που μας είχε εκθέσει και η οποία με τη σειρά της μάλωσε τα στελέχη του Μαξίμου που είχαν το περασμένο διάστημα την ίδια άποψη με αυτή, την έβαλα να μάθει τι είναι αυτό που κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σκέφτεται σοβαρά την Κυριακή των Βαΐων να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Το βασικότερο λοιπόν όλων είναι πως οι πολίτες θα έχουν δει στην πράξη τα οικονομικά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Δηλαδή θα έχουν πάρει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, θα έχει δοθεί το επίδομα για τις αγορές στα σούπερ μάρκετ, οι συνταξιούχοι θα έχουν δει μετά από πάρα πολλά χρόνια αυξήσεις στις συντάξεις τους ενώ θα βγαίνουμε και από ένα χειμώνα αφήνοντας πίσω και την ενεργειακή κρίση με σαφώς χαμηλότερες τις τιμές του ρεύματος, της βενζίνης και του αερίου. Να μην ξεχνάμε επίσης πως θα αρχίζει να προετοιμάζεται και το έδαφος για μια ακόμα πολύ καλή τουριστική σεζόν με ότι αυτό σημαίνει και για την ψυχολογία του κόσμου.

Σημαντικό επίσης για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη το γεγονός ότι θα τηρήσει τα όσα έχει πει κατά το παρελθόν περί εκλογών στο τέλος της τετραετίας καθώς σε προηγούμενες εισηγήσεις συνεργατών του να οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές ήδη από το περασμένο φθινόπωρο ο ίδιος απαντούσε πως θα κινείται πάντα θεσμικά και θα εμφανίζεται συνεπής με τις δεσμεύσεις του.

Στο Μαξίμου, όπως με ενημερώνει η γάτα, πιστεύουν επίσης πως το γεγονός ότι οι πρώτες εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή των Βαΐων θα διευκολύνει και όσους σχεδιάζουν να περάσουν το Πάσχα στα χωριά και τα νησιά τους αλλά και όσους σχεδιάζουν να έρθουν από το εξωτερικό. Βέβαια με την ομογένεια υπάρχει ένα θέμα καθώς μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί μόλις 3.500 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί περίπου 2.700, αριθμοί που δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς και τις προσδοκίες της κυβέρνησης. Μαθαίνω πάντως πως ετοιμάζεται μια νέα καμπάνια μήπως και κινητοποιηθούν οι Έλληνες του εξωτερικού.

Παράλληλα μαθαίνω πως στο υπουργείο Οικονομικών θα παρακολουθούν μέχρι τελευταία στιγμή τα δημοσιονομικά έσοδα και τις προβλέψεις για τον τουρισμό και αν τα πράγματα πάνε καλά δεν αποκλείεται να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός και σε νέα μέτρα στήριξης των πολιτών, λίγο πριν τις εκλογές, όπως για παράδειγμα και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Με τις δεύτερες κάλπες να στήνονται τέλος Μαΐου δεν δημιουργείται και πρόβλημα στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών και έτσι τα παιδιά θα μπορέσουν να διαχειριστούν την όλη κατάσταση χωρίς άγχος.

Τέλος να σας πω πως οι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους, βάσει της νέας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ, κάτι που κυρίως απασχολεί τους υποψηφίους, ιδιαίτερα στις περιοχές εκείνες που μειώνεται ο αριθμός των εδρών.

Τέλος να πω πως στον εκλογικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βοηθήσει και το γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών σιγά-σιγά σβήνει, ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να απασχολεί σε σημαντικό βαθμό τους πολίτες, τόσο που να επηρεάσει την ψήφο τους μέσα στο παραβάν. Σε αυτό το κλίμα στο Μαξίμου αλλά και στην κυβέρνηση πληθαίνουν και εκείνοι που εμφανίζονται σίγουροι πως τη δεύτερη Κυριακή η χώρα θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα θεωρούν πως πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι αυτός που επέλεξε να συμπλεύσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα το αξιολογήσει και αυτό στις κάλπες ο ελληνικός λαός.

Σχετικές ειδήσεις