Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Εκλογές 2023: Γιατί ο Μητσοτάκης στήνει τις κάλπες στις 26 Μαρτίου

Εκλογές 2023: Γιατί ο Μητσοτάκης στήνει τις κάλπες στις 26 Μαρτίου
Η 26η Μαρτίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Η «Γάτα της Ηρώδου Αττικού» αποκαλύπτει την ημερομηνία των εκλογών και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει να διεξαχθούν τον Μάρτιο, αποφεύγοντας… χειμερινό αιφνιδιασμό.

Η γάτα γύρισε σήμερα από το Μαξίμου ανακουφισμένη. «Άντε να τελειώνουμε να δούμε τι θα κάνουμε» μου λέει. «Τι εννοείς;» τη ρωτώ, αυτή δεν ήθελε να μου πει αλλά τελικά την έπεισα και να μην σας κουράζω «ετοίμασε το εκλογικό σου βιβλιάριο για τις 26 Μαρτίου» μου ανακοινώνει.

Εγώ με όλα όσα έχω δει παρέμεινα δύσπιστος και προσπάθησα να της εκμαιεύσω περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με τη γάτα, λοιπόν, που σπάνια πέφτει έξω σε αυτή την ημερομηνία έχει καταλήξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όπως μου τα είπε υπάρχει και μια λογική εξήγηση.

Πρώτον, τέλος Μαρτίου, έχει αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός. Το «καιρικό» είναι ένα θέμα που απασχολούσε το Μαξίμου σε όλες τις συζητήσεις όταν στο τραπέζι έπεφτε το σενάριο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού, λέμε τώρα, μέσα στο καταχείμωνο. Και αυτό γιατί άντε να σηκωθεί ο άνω των 70 στη βόρειο Ελλάδα με μισό μέτρο χιόνι έξω να πάει να ψηφίσει. Και τα δυόμιση εκατομμύρια των ψηφοφόρων στη βόρειο Ελλάδα δεν είναι να τα αφήνεις έτσι, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στον βορά και μεγάλες διαρροές προς τα δεξιά της. Μάλιστα, όποτε ο Μητσοτάκης έριχνε στο τραπέζι την ιδέα των εκλογών - τον Φεβρουάριο για παράδειγμα - έσπευδαν να του υπενθυμίσουν πως με τη διαχείριση του χιονιά στην Αττική Οδό (και όχι μόνο) η ΝΔ έχασε 3 μοναδούλες μάνι-μάνι στις δημοσκοπήσεις.

Δεύτερον θα έχει αρχίσει σιγά σιγά να απομακρύνεται η δύσκολη περίοδος της ενεργειακής κρίσης και της οικονομικής ανέχειας και θα αποτυπώνεται ένα θετικότερο κλίμα για την κυβέρνηση καθώς θα διαφαίνεται μια πολύ αισιόδοξη και κερδοφόρα τουριστική περίοδος. Επίσης θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν και τα μέτρα της κυβέρνησης ενώ θα τρέχει και το αναπτυξιακό πακέτο που θα δημιουργεί ένα θετικό κλίμα στην κοινωνία.

Τέλος, σύμφωνα με τη γάτα θα έχουν προηγηθεί, μόλις μία μέρα πριν, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και οι σχετικές παρελάσεις που θα έχουν ωθήσει προς τα πάνω το πατριωτικό φρόνημα των πολιτών, βούτυρο στο ψωμί της κεντροδεξιάς στη χώρα.

Αυτοί είναι μέσες άκρες οι λόγοι που στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κλείσει η 26η Μαρτίου ως η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές. Και με αυτό στο μυαλό τους έχουν αρχίσει να κινούνται και οι πιο κοντινοί του συνεργάτες χαράσσοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος αλλά και την δικιά τους, όσοι τέλος πάντως πολιτευτούν. Πάντως με την Τρίπολη ολοκληρώθηκαν για φέτος οι περιοδείες του Πρωθυπουργού στην επαρχία και θα ξεκινήσουν με το νέο έτος με επίσκεψη σε Λάρισα και Κοζάνη. Κάτι μου λέει μάλιστα πως για το τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφήσει τη βόρειο Ελλάδα, όπου και αναμένεται να ρίξει το βάρος του λίγο πριν τις εκλογές. Οι διαρροές που παρατηρούνται προς τα δεξιά του κόμματος και κυρίως προς τον Βελόπουλο προβληματίζουν το Μαξίμου αν και η γενική εικόνα που υπάρχει είναι πως το βράδυ των δεύτερων εκλογών, μέσα Απριλίου δηλαδή η χώρα θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Τώρα για το θέμα των υποκλοπών εγώ έκανα το χρέος μου και ρώτησα τη γάτα η οποία με κοίταξε με απορία και φεύγοντας μουρμούρισε πως «κανείς δεν ασχολείται».

Σχετικές ειδήσεις