ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για εκλογικό «ντέρμπι» προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Για εκλογικό «ντέρμπι» προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Την πεποίθηση ότι οι επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ανοιχτή και πως το κόμμα τους είναι ικανό να χτυπήσει την πρωτιά, που θα μπορέσει να οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση, εκφράζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βασιζόμενα στα στοιχεία των δημοσκοπήσεων – φανερών και κρυφών.

«Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB, στα ποιοτικά στοιχεία υπάρχουν ορισμένα πολύ κρίσιμα δεδομένα», υπογράμμισε, την Τρίτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονταν, προφανώς, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εν λόγω έρευνας.

Όπως αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αυτά τα στοιχεία βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πρόθεση ψήφου. Με απλά λόγια, λένε πως οι ίδιοι οι πολίτες που κατηγορούν, για παράδειγμα, την κυβέρνηση για την «αισχροκέρδεια» που υπάρχει στη χώρα -και όχι μόνο- θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, σημειώνουν ότι στην ίδια έρευνα της MRB, στα κρίσιμα ερωτήματα ποια κυβέρνηση μπορεί να διασφαλίσει το εισόδημα των πολιτών γενικά και της μεσαίας τάξης ειδικότερα, η πλειοψηφία απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ως προς τις δημοσκοπήσεις, τονίζουν ότι θα πρέπει να τις αποκωδικοποιήσουμε όπως πραγματικά είναι. Ότι, δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει πάνω από 10% τον τελευταίο χρόνο, δημοσκοπικά. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει 2,5% με 3%. Και πάντα υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για δημοσκοπικά ευρύματα, γιατί σε σχέση με την πραγματική κάλπη, οι έρευνες των δημοσκοπήσεων έχουν διαψευστεί πολλάκις.

«Τώρα, δεν ξέρω για ποιους λόγους, υπάρχει μια υποεκτίμηση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εν πάση περιπτώσει, “κοντός ψαλμός, αλληλούια”», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Πάνος Σκουρλέτης, περιγράφοντας επί της ουσίας τις σκέψεις που υπάρχουν στην Κουμουνδούρου.

Όπως και να έχει, η βασική εκτίμηση που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πως οδεύουμε σε ένα εκλογικό «ντέρμπι».