MEDIA

Στην «ζυγαριά» οι προτάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στην «ζυγαριά» οι προτάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σύγκριση μεταξύ των προγραμματικών δηλώσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έγινε σήμερα στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασαν επίσης οι απόψεις των καλεσμένων για το τι θα αλλάξει στην καθημερινότητα των Ελλήνων σε περίπτωση μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου με άμεσο αποτέλεσμα την επιστροφή στην δραχμή.

Ο δημοσιογράφος και blogger του Newsbomb, Μενέλαος Τασιόπουλος έβαλε φωτιά στην συζήτηση με την άποψη περί αλλαγής του νομίσματος από ευρώ, όχι σε δραχμή αλλά σε δολάριο. Μάλιστα χαρακτήρισε το πέρασμα στο αμερικανικό νόμισμα ως «ευκαιρία», καθώς η Ελλάδα είναι μια μικρή σε όγκο οικονομία.

Επιπλέον ο κ. Τασιόπουλος αναφέρθηκε στις προτάσεις προς τους ευρωπαίους από την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο ένας εκ των δυο αναδειχτεί νικητής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου λέγοντας πως η ΝΔ δεν θα πάρει τίποτα από τους Ευρωπαίους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε μια κάθετη διαπραγμάτευση με συνέπια να εισπράξει ένα «όχι».

DSC2121

Ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Τριγάζης, είπε πως στις 17 Ιουνίου το μνημόνιο τελειώνει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις εκλογές ο ελληνικός λαός δεν θα καμφθεί από εκβιασμούς και θα εκφραστεί χωρίς φόβο, αλλά με όνειρο. Συμπλήρωσε πως οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιθυμούν ο λαός να εκφραστεί με φόβο και χωρίς όνειρο.

Επιπλέον ο κ. Τριγάζης έφερε στο τραπέζι το παράδειγμα της Ισλανδίας με το επιχείρημα πως είναι μια χώρα που ακύρωσε τα μνημόνια, ο πρωθυπουργός της παραπέμφθηκε σε δίκη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέβαλε δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός ακύρωσε τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε πως το πρόβλημα της χώρας είναι το πρώτο μνημόνιο συμπληρώνοντας πως άσχετα με το τι λέει η ΝΔ αν η χώρα δεν εξοικονομήσει χρήματα δεν υπάρχει σωτηρία. Η Σ. Βούλτεψη επίσης σχολιάζοντας την περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου, θεωρεί πως άμεση συνέπεια είναι η έξοδος από το ευρώ.

DSC2129

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Βάμβουκας κατά την τοποθέτησή του είπε πως θα περίμενε από τα κόμματα ότι λένε να το θεμελιώνουν με νούμερα. «Το 2011 τα έσοδα του κράτους ήταν 88δις ευρώ και οι κρατικές δαπάνες 178 δις ευρώ, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι τα τοκοχρεολύσια, χωρίς τα οποία θα μπορούσαμε να κουμαντάρουμε την κατάσταση», είπε ο Γ. Βάμβουκας χρησιμοποιώντας στην συνέχεια «σκληρή» γλώσσα για τους πολιτικούς χαρακτηρίζοντάς τους είτε ως «συνειδητούς κλέφτες» είτε ως «άσχετους».

Ο Κώστας Δημητρίου, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, παρεμβαίνοντας στην εκπομπή μέσω Skype είπε πως «Οι Γερμανοί οι οποίοι προσπαθούσαν να λύσουν το πρόβλημα με πυροσβεστικά μέσα, νόμιζαν ότι δεν θα φτάσει στην χώρα τους κάτι που έγινε. Πλέον βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις για να δουν τι θα γίνει, ενώ πιέζονται συνεχώς ώστε να λάβουν πιο ριζοσπαστικά μέσα» .

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι τα μηνύματα δείχνουν ότι η Γερμανία θέλει να συζητήσει αλλά για να το κάνει, θέτει ως προϋπόθεση οι προϋπολογισμοί και οι έλεγχοι που γίνονται στα κράτη μέλη να είναι μεγαλύτεροι.

DSC2128

Πυρά κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας, Θ. Χειμωνάς, κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία.

«Με ποιο τρόπο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την Ευρωπαϊκή πορεία», διερωτήθηκε ο κ. Χειμώνας.

«Είδα μια ΝΔ που καταψήφισε το πρώτο μνημόνιο διαγράφοντας την Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τον είδαμε να μπαίνει στην κυβέρνηση να στηρίζει το μνημόνιο 2 διαγράφοντας 20-21 άτομα χαρακτηρίζοντάς τους τζάμπα μάγκες», δήλωσε ο κ. Χειμωνάς αφήνοντας αιχμές για τη στάση του κ. Σαμαρά.

Ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα για την κατάσταση της Δημοσίας Διοίκησης επέρριψε ο πρώην πρόεδρος ΣΕΥΠ κ. Γ. Κουρερής.

«Η Δημόσια Διοίκηση είναι σε πολύ άσχημο δρόμο και δεν φταίνε μόνο οι υπάλληλοι. Το πρόβλημα ξεκινάει από την κορυφή, τα δύο κόμματα φέρουν μεγάλη ευθύνη», υποστήριξε ο κ. Κουρερής.

«Δεν έχω ελπίδα ότι θα γίνει τίποτα καθώς τα κόμματα προχωρούν με τα ίδια πρόσωπα», συμπλήρωσε.