σειρές νέα σεζόν
MEDIA

Από τη «Μάγισσα» στη νέα σειρά του Τσαφούλια - Οι μεγάλες παραγωγές που έρχονται στην TV

Όλες οι λεπτομέρειες για τέσσερις πολυαναμενόμενες σειρές που έρχονται τη νέα τηλεοπτική σεζόν και ήδη μας απασχολούν.

Το επίπεδο της ελληνικής μυθοπλασίας έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο. Δεκάδες σειρές, τα τελευταία χρόνια, βγαίνουν στον αέρα, ενθουσιάζουν κοινό και κριτικούς, ενώ κάποιες από αυτές συζητιούνται σε διεθνές επίπεδο και ανοίγουν τα φτερά τους στο εξωτερικό.

Η επόμενη τηλεοπτική χρονιά αναμένεται να φέρει στις οθόνες μας πολλά μικρά «διαμάντια», τα οποία ήδη έχουν αρχίσει να απασχολούν και να λάμπουν με τις ιστορίες και το καστ τους.

Milky Way

Ένα από αυτά το «Milky Way» που θα προβληθεί στο MEGA. Ο Βασίλης Κεκάτος, ο σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες, υπογράφει τη νέα μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων. Πρόκειται για την ιστορία μιας έφηβης, η οποία «αντιτίθεται σε αυτό που ο περίγυρός της προσπαθεί να της επιβάλει ως σωστό και ηθικό, για να βρει τελικά τον δικό της δρόμο στη ζωή, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση».

Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα.

Οι Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου είναι μερικοί μόνο από τους ταλαντούχους και καταξιωμένους ηθοποιούς που θα δούμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σειρά παρουσιάστηκε στο Series Mania, και μάλιστα στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, όπου επιλέγονται μόλις 8 σειρές από ολόκληρο τον κόσμο. Το Series Mania αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως, προσφέροντάς τους αποκλειστική πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη.

Μάγισσα

Μία ακόμη σειρά της οποίας η φήμη έχει ξεπεράσει ήδη τα σύνορα της χώρας μας, κι ας μην έχει γίνει η πρώτη επίσημη είναι η «Μάγισσα» του ΑΝΤ1. Με την υπογραφή του «αχτύπητου» διδύμου των «Άγριων Μελισσών», της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη, ετοιμάζεται να «μαγέψει» τους τηλεθεατές.

Η ιστορία τοποθετείται στο 1818, τότε που οι Ελληνες ετοίμαζαν την επανάστασή τους απέναντι στον τουρκικό ζυγό. Στη Μάνη, δύο οικογένειες, που χωρίζονται από μακροχρόνια βεντέτα, αποφασίζουν να ενωθούν για χάρη του επαναστατικού αγώνα. Παντρεύουν τα παιδιά τους και ύστερα από λίγο καιρό γεννιέται το εγγόνι τους… Λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το μωρό εξαφανίζεται και η υπηρέτρια το βρίσκει νεκρό στο ποτάμι.

Μάγισσα
Μαρκέλλα Γιαννάτου και Τάσος Νούσιας στη Μάγισσα

Κάποια από τα ονόματα των ηθοποιών που έχουν γίνει γνωστά για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι αυτό της Έλλης Τρίγγου και των Αναστάση Ροϊλού, Γιώργου Γάλλου, Μαρκέλλας Γιαννάτου, Νίκου Ψαρρά, Κατερίνας Λέχου, Τάσου Νούσια.

Η ατμόσφαιρα της εποχής και τα δυνατά στοιχεία της εν λόγω παραγωγής έκαναν τον ξένο ιστότοπο variety.com να αναφέρει: «Δημιουργήθηκε από την εταιρεία παραγωγής J.K. Prods., την εταιρεία πίσω από την επιτυχία “Άγριες Μέλισσες”, ενώ η πρώτη σεζόν της σειράς έχει κόστος 10 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας την πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή της χώρας μέχρι σήμερα».

Μετά το «Έτερος Εγώ», έρχονται οι «Δεκαεπτά κλωστές»

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είναι από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς της γενιάς του. Μετά το τέλος του «Έτερος Εγώ», ετοιμάζει τη νέα σειρά «Δεκαεπτά κλωστές» βασισμένη στο μυθιστόρημα που έχει γράψει ο Πάνος Δημάκης-το γεράκι από το τηλεπαιχνίδι «The Chase».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Πάνο Βλάχο και την Αθηνά Τσιλύρα, ενώ το διασκευασμένο σενάριο υπογράφει η μοναδική Μιρέλλα Παπαοικονόμου που με τη μαεστρία της αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ατμόσφαιρα της εποχής.

Το σίριαλ θα επικεντρωθεί στο αγριότερο άγνωστο έγκλημα της Ελλάδας. Μια πραγματική ιστορία που συντάραξε τα Κύθηρα το 1909. Μια συναρπαστική κατάδυση στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που είχε όσα ήθελε στη ζωή του, που βασιζόταν στην αποδοχή των γύρω του και τους το ανταπέδιδε απλόχερα. Όμως η ξαφνική απόρριψη, η συνεχιζόμενη αδικία εναντίον του και ένας ολόκληρος κόσμος που καταρρέει γύρω του τον στρέφουν ενάντια σε όλους και τον οδηγούν στο πιο ειδεχθές έγκλημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Από την Κύπρο… στη συχνότητα του MEGA

Ο Ανδρέας Γεωργίου με τον Κούλη Νικολάου και τη Βάνα Δημητρίου αποτελούν την dream team της ελληνικής μυθοπλασίας, βάζοντας την υπογραφή τους σε σειρές που έγιναν τεράστιες επιτυχίες.

Την επόμενη σεζόν θα απασχολήσουν όχι μόνο με τη «Γη της Ελιάς», αλλά και με τη μεγάλη νέα παραγωγή «Famagusta» στο MEGA.

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυμο θα φέρει στις οθόνες μία σειρά 24 επεισοδίων, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο ένα story αγάπης που θα μας συγκινήσει.

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό τους. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια.

Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά. Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους.

Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του.

Τα γυρίσματα της σειράς, που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, πραγματοποιούνται στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο. Όσον αφορά στο πρωταγωνιστικό καστ, Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος, είναι μερικοί μόνο από τους καταξιωμένους ηθοποιούς που θα αναλάβουν τους κεντρικούς ρόλους.

O Γρηγόρης Βαλτινός
O Γρηγόρης Βαλτινός


Η πιο ευχάριστη όμως έκπληξη ακούει στο όνομα Γρηγόρης Βαλτινός. Θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης

«Δεκαεπτά Κλωστές»: Η νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια ξεκίνησε τα γυρίσματα

Η Μάγισσα: Ακόμη και τα ξένα Μέσα μιλούν για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 – Πόσο κόστισε

Πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ελληνικής σειράς «Milky Way»

Famagusta: Ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ