MEDIA

Οι μακροβιότερες εκπομπές της τηλεόρασης που θα συνεχιστούν

Οι μακροβιότερες εκπομπές της τηλεόρασης που θα συνεχιστούν
instagram

Μετρούν χρόνια στην αρένα και ήδη έχουν πάρει το πράσινο φως για τη νέα σεζόν

Σε μία τηλεοπτική πραγματικότητα που αλλάζει συνεχώς, υπάρχουν κάποιες σταθερές. Εκπομπές μετρούν χρόνια πορείας, κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα συνεχίσουν στην ίδια ρότα την επόμενη σεζόν.

Η μακροβιότερη όλων είναι το «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, στον AΝΤ1, που διανύει την 32η σεζόν του. Βγήκε στον αέρα στις 28 Απριλίου του 1992 και έκτοτε κρατά συντροφιά στο κοινό του, καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Με τον κεντρικό παρουσιαστή να παραμένει στη θέση του όλα αυτά τα χρόνια, εντύπωση προκαλεί το ότι από το πλευρό του ως συμπαρουσιαστές και ως συνεργάτες έχουν περάσει πολλοί και αξιόλογοι δημοσιογράφοι, όπως η Μαρία Μπακοδήμου, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Γιώργος Βαρεμένος, ο Γιώργος Αυτιάς και ο Στρατής Λιαρέλης, φέτος η Μαρία Αναστασοπούλου. Την Παρασκευή 17 Μαρτίου του 2010 συμπληρώθηκαν 3.000 εκπομπές, ενώ από το 2012 μέχρι και το 2015 η εκπομπή είχε μετονομαστεί σε «Πρωινό ΑΝΤ1». Το καλοκαίρι του 2015 και έπειτα από επιθυμία του Γιώργου Παπαδάκη, η οποία έγινε δεκτή και από τα στελέχη, η εκπομπή ανέκτησε τον ιστορικό τίτλο με τον οποίο καθιερώθηκε στη συνείδηση των θεατών.

28 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας συμπληρώνει, φέτος, και η Αγγελική Νικολούλη με το θρυλικό, πλέον, «Φως στο τούνελ». Επειτα από εκατοντάδες εκπομπές, που οδήγησαν στον εντοπισμό περισσότερων από 1.740 ατόμων και στην αποκάλυψη δολοφονιών, η γυναίκα που έχει παρομοιαστεί με την Ελληνίδα Αγκάθα Κρίστι έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τα όσα έχει καταφέρει στο δύσκολο χώρο της τηλεόρασης. Δεν είναι, άλλωστε, εύκολο και ασήμαντο το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα σημειώνει, τα βράδια της Παρασκευής στο MEGA, ποσοστά υψηλά. Η εκπομπή έχει τιμηθεί με 25 σημαντικές διακρίσεις από κοινωνικούς φορείς και κατέχει σημαντική θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Είναι η παρέα που έγραψε και γράφει τη δική της ιστορία. Οι «Ράδιο αρβύλα», που κρατούν πλέον συντροφιά από τη συχνότητα του AΝΤ1, μετρούν 15 χρόνια πορείας σχεδόν, είναι μοναδικοί στο είδος τους. Η κοινή πορεία των Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά, Χρήστου Κιούση, ξεκίνησε στις 14 Απριλίου 2008 από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 17.45. Αν και ακολούθησαν αλλαγές στην ώρα και μετακινήσεις στα κανάλια, πάντα διατηρούσαν το φανατικό τους κοινό. Ο 12ος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 4 Φεβρουαρίου 2019 και το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 27 Μαΐου 2019 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παρόλα αυτά, συγκρούσεις με το κανάλι σχετικά με την προβολή του επόμενου κύκλου οδήγησαν στη λήξη του συμβολαίου με τον ΣΚΑΪ και την αναμενόμενη πρεμιέρα που έγινε στις 16 Μαρτίου 2020 στο επίσημο κανάλι τους στο YouTube μέχρι τις 11 Μαΐου 2020 που έγινε η τελευταία εκπομπή. Στις αρχές του 2021 η εκπομπή μετακινήθηκε στο OPEN της οποίας ο 14ος κύκλος ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου και προβαλλόταν καθημερινά ζωντανά στις 20.00 έως τις 27 Μαΐου όπου προβλήθηκε η τελευταία εκπομπή του κύκλου. Τον Νοέμβριο της χρονιάς εκείνης επανήλθαν στο αρχικό τους κανάλι τον ΑΝΤ1 από όπου ξεκίνησαν και προβάλλεται Δευτέρα με Πέμπτη ζωντανά στις 20:00. Του χρόνου θα επανέλθουν δριμύτεροι για να κάνουν αυτό που μόνο εκείνοι ξέρουν!