MEDIA

Ποια θρυλική σειρά του MEGA σαρώνει σε τηλεθέαση

Ποια θρυλική σειρά του MEGA σαρώνει σε τηλεθέαση

Η ταινιοθήκη του MEGA αποδεικνύει, για ένα ακόμη καλοκαίρι, τη δυναμική της

Η καλοκαιρινή περίοδος στη μικρή οθόνη μπορεί να μην έχει πολλά ζωντανά ψυχαγωγικά προγράμματα, έχει όμως επαναλήψεις αγαπημένων σίριαλ! Κάθε χρονιά, οι τηλεθεατές αγκαλιάζουν κάποιες από τις θρυλικές σειρές χαρίζοντάς τους υψηλά ποσοστά και αποδεικνύοντας ότι παραμένουν σταθερές αξίες.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το σίριαλ του MEGA «Στο παρά πέντε» σαρώνει σε ποσοστά τηλεθέασης. Χαρακτηριστικά, χθες, από τις 22.00 έως τις 23.00, σημείωσε 19,3% στο σύνολο και 23,5% στους τηλεθεατές 18-54. Η σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί», που δίνει τη σκυτάλη στην προαναφερθείσα, έκανε 14,8% και 16,9% αντίστοιχα.

Οι σειρές του ALPHA, που επίσης προβάλλονται σε επανάληψη, κρατούν ένα σταθερό κοινό. Το «Σόι σου», από τις 20.00 έως τις 21.45, έκανε 13,8% στο σύνολο και 15,6% στο δυναμικό κοινό ενώ η παραγωγή «Μην αρχίσεις τη μουρμούρα» 9,7% και 8,6%. Η επανάληψη της σειράς «Έρωτας Φυγάς» του OPEN κράτησε παρέα στο 6,3% του συνόλου και στο 4,2% του δυναμικού κοινού.

Στη ζώνη των 20.00, στον ΑΝΤ1, το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» συντροφεύει τους τηλεθεατές με επεισόδια που ήδη έχουν προβληθεί. Ωστόσο, χθες, συγκέντρωσε 13,6% στο σύνολο και 11,4% στους τηλεθεατές 18-54.

Πράγματα που δεν γνωρίζετε για το «Παρά Πέντε»

Για όσους δεν θυμούνται, η εν λόγω κωμωδία προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του MEGA, για πρώτη φορά, από το 2005 έως το 2007 και το σενάριο υπέγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος είχε και τον ρόλο ενός εκ των πέντε πρωταγωνιστών. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Πρωταγωνιστές ήταν η Σμαράγδα Καρύδη, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Αργύρης Αγγέλου και η Αγγελική Λάμπρη.

Όταν ο Καπουτζίδης παρέδωσε τα πρώτα σενάρια της σειράς στους υπευθύνους του καναλιού, εκείνοι δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το πόνημα του. Έτσι, επιστρατεύθηκε άλλος γνωστός σεναριογράφος για να «χτενίσει» το σενάριο, αλλά και πάλι δεν υπήρχε μεγάλη αισιοδοξία στο κανάλι. Οι πρώτοι τίτλοι της σειράς ήταν «Τα Μάτια Σας Δεκατέσσερα», «Και Τώρα Τρέξτε», «Που Μπλέξαμε».

Ο αρχικός ρόλος της Ντάλιας ήταν μια γυναίκα γύρω στα 50 που θα υποδύονταν η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία ήδη πρωταγωνιστούσε στη καθημερινή σειρά του σταθμού, «Βέρα Στο Δεξί». Η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία προτάθηκε από τον σκηνοθέτη της σειράς, δεν ήταν επιθυμητή από τον Καπουτζίδη, όμως πολύ σύντομα το μετάνιωσε. Επίσης ο ρόλος της Ζουμπουλίας είχε αρχικά γραφτεί για την Ελένη Γερασιμίδου.