MEDIA

Τηλεπαιχνίδια: Γεμίζει η απογευματινή ζώνη - Ποιο κανάλι κάνει τη διαφορά

Τηλεπαιχνίδια: Γεμίζει η απογευματινή ζώνη - Ποιο κανάλι κάνει τη διαφορά

Ο προγραμματισμός των τηλεοπτικών σταθμών σχεδιάζεται αυτή την περίοδο

Μία ακόμη ζώνη φαίνεται ότι έχει οριστικοποιηθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι ιθύνοντες αποφάσισαν τι θα ρίξουν στην αρένα, τα απογεύματα, με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.

Στον ΣΚΑΪ, απογευματινή συντροφιά θα κρατά το συναρπαστικό παιχνίδι «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Τα πιο αστεία, αυθόρμητα και ανατρεπτικά ζευγάρια, μία μητέρα με το παιδί της, δύο φίλοι, δύο συνάδελφοι, σύζυγοι, ξαδέλφια, γείτονες, κάθε ευφάνταστος συνδυασμός ζευγαριού μπορεί να βρεθεί στην κουζίνα. Ο Μάρκος Σεφερλής θα βρεθεί στο ρόλο του οικοδεσπότη! Με «εργαλεία» το χιούμορ και τις αξεπέραστες ατάκες του, βοηθά στις προετοιμασίες των συνταγών, δίνει συμβουλές και καθοδηγεί τα ζευγάρια. Ο Έκτορας Μποτρίνι επιστρέφει στο ρόλο του κριτή. Ο καταξιωμένος σεφ δοκιμάζει και αποφασίζει ποιο είναι το καλύτερο πιάτο και συνεπώς, ποια ομάδα συνεχίζει να παίζει! Σε κάθε επεισόδιο συμμετέχουν δύο ομάδες των δύο ατόμων που έχουν συγκεκριμένο χρόνο για να εκτελέσουν τη συνταγή που έχουν επιλέξει. Μόνο ο ένας από τους δύο μπορεί να μαγειρέψει, ο άλλος βοηθά και καθοδηγεί. Το αντίπαλο ζευγάρι παρακολουθεί, σχολιάζει και δοκιμάζει το πιάτο των αντιπάλων. Ο κριτής δοκιμάζει τα πιάτα και αναδεικνύει τον νικητή της ημέρας. 1.000 ευρώ κάθε μέρα περιμένουν το νικητήριο ζευγάρι, που έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει και την επόμενη μέρα, έχοντας για αντίπαλο ένα νέο ζευγάρι.

Στην ίδια συχνότητα θα δούμε και την επιστροφή του «Μονομάχου» με τον Χρήστο Φερεντίνο. Το απόλυτο τηλεπαιχνίδι γνώσεων υπόσχεται δυναμικές, γνωστικές μονομαχίες. Ένα συναρπαστικό φορμάτ, με εκατομμύρια fans εντός και εκτός τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο, που βασίζεται στο «1 vs 100» της εταιρείας Banijay Rights, έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. 1 Μονομάχος, 100 αντίπαλοι, 1 μεγάλο έπαθλο έως 100.000 ευρώ! Ένας διαγωνιζόμενος παίζει εναντίον 100 αντιπάλων, οι οποίοι αποκαλούνται «The Mob». Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που τίθενται ταυτόχρονα και σε εκείνον αλλά και στους 100. Αν ο Μονομάχος ή κάποιο μέλος του Mob δώσει λάθος απάντηση, αποκλείεται από το παιχνίδι. Όσα περισσότερα μέλη του Mob αποκλείσει ο Μονομάχος, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζει. Στόχος είναι ο «παίκτης - Μονομάχος» να αποκλείσει κάθε μέλος του «Mob» και να μείνει μοναδικός νικητής, κερδίζοντας το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ ή το μέγιστο ποσό που μπορεί να καταφέρει! Όταν ο «παίκτης – Μονομάχος» ολοκληρώσει τη διεκδίκησή του απέναντι στο «Mob» εκτοπίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερους αντιπάλους, ένας από τους 100 παίρνει τη θέση του και χρίζεται ο επόμενος Μονομάχος.

Μία ηχηρή επιστροφή, από τη συχνότητα του ALPHA, είναι «Το Πιο Μεγάλο Παζάρι». Το θρυλικό τηλεπαιχνίδι, που έχει προβληθεί σε πάνω από 24 χώρες παγκοσμίως και έχει μοιράσει τεράστια δώρα σε εκατοντάδες τυχερούς συμμετέχοντες, ξαναχτυπά. To διασκεδαστικό πρότζεκτ, που ξεκίνησε από την Αμερική το 1963 και έχει αφήσει ιστορία στην παγκόσμια τηλεόραση, βασίζεται στην τύχη και το ρίσκο των διαγωνιζομένων και χαρίζει αμέτρητες στιγμές χαράς, ενθουσιασμού αλλά και αγωνίας. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται ανάμεσα από το κοινό και μέσα από διασκεδαστικές και πρωτότυπες δοκιμασίες, παίζοντας έξυπνα και ρισκάροντας, πρέπει να αποφύγουν το ΖΟΝΓΚ και να κάνουν το καλύτερο παζάρι που θα τους χαρίσει πλούσια δώρα και δυνατές συγκινήσεις. Να σημειωθεί ότι η ελληνική εκδοχή του αμερικάνικου τηλεπαιχνιδιού «Let’s Make A Deal», έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά το 1963. Στο MEGA ξεκίνησε αρκετά χρόνια μετά με τίτλο «Τo Mεγάλο Παζάρι», όπου το παρουσίαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος τις σεζόν 1991-1994. Δώδεκα χρόνια μετά και συγκεκριμένα τη σεζόν 2006-2007 παρουσιάστηκε από τον ALPHA με τίτλο «To Πιο Μεγάλο Παζάρι» με τον Ανδρέα Μικρούτσικο ξανά στο τιμόνι της παρουσίασης. Τη σεζόν 2017-2018 προβλήθηκε μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΙ με παρουσιάστρια τη Ντορέττα Παπαδημητρίου και τίτλο «Kάνε Παζάρι». Φέτος, επιστρέφει για να διασκεδάσει το κοινό με τον Ηλία Βρεττό.

Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί για το «5χ5», στον σταθμό του Αμαρουσίου, λόγω της αποχώρησης του Μάρκου Σεφερλή. Το εν λόγω φορμάτ θα αναλάβει ο Θάνος Κιούσης. Γνωστός και ως Τόνι Σφήνος, έχει κλειδώσει για τη συγκεκριμένη θέση και το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο. Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους: «Τι χαρακτηρίζει το 5Χ5». Οι 45 απάντησαν χιούμορ, οι 32 φαντασία και οι 23 λογική.

Και οι 100, όμως, συμφώνησαν ότι πίσω από κάθε ερώτηση κρύβεται πάντα μια αστεία στιγμή… Οι κανόνες απλοί: δύο αντίπαλες ομάδες, από 5 μέλη η κάθε μία, προσπαθούν να μαντέψουν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις, σε καθημερινές ερωτήσεις. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους, περνάει στον τελικό γύρο, διεκδικώντας 5.000 ευρώ. Έχοντας το δικαίωμα να παίξει και στα επόμενα δύο επεισόδια, εφόσον συνεχίζει τις νίκες της, η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και 15.000 ευρώ!

Σταθερές αξίες

Στο MEGA, τα απογεύματα θα έχουν ξανά μορφωτικό χαρακτήρα αφού το «Chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου θα συνεχιστεί. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, θα δούμε και έναν καινούργιο Chaser, 23 ετών, με πολλές γνώσεις. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, στον πρώτο γύρο, κάθε παίκτης ξεχωριστά καλείται να απαντήσει μέσα σε 1 λεπτό σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί, συγκεντρώνοντας ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε σωστή απάντηση. Στον δεύτερο γύρο εμφανίζεται o Chaser και αρχίζει, με τις αστείρευτες γνώσεις του, την «καταδίωξη» των παικτών πάνω σε ένα φωτεινό ταμπλό, μέσα από μία «δοκιμασία» με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Με κάθε σωστή απάντηση ο παίκτης «απομακρύνεται» από τον Chaser, ενώ οι λανθασμένες απαντήσεις μειώνουν την «απόσταση» μεταξύ τους. Αν ο Chaser τον «πιάσει», τον αποκλείει από το παιχνίδι.

Στον τρίτο γύρο, οι παίκτες που κατάφεραν να νικήσουν τον Chaser καλούνται να τον αντιμετωπίσουν ξανά, αυτή τη φορά ως ομάδα, σε ένα γρήγορο παιχνίδι ερωτήσεων διάρκειας 2 λεπτών. Στόχος τους είναι να «συλλέξουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό σωστών απαντήσεων και να διατηρήσουν το συνολικό ποσό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής. Όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια των παικτών έρχεται η σειρά του Chaser. Ο χρόνος ξεκινά και μέσα σε 2 λεπτά πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό των σωστών απαντήσεων που έδωσαν εκείνοι. Όμως, οι παίκτες έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα: αν ο Chaser δώσει λάθος απάντηση o χρόνος σταματά και εκείνοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν τη σωστή απάντηση, κάνοντας την καταδίωξη πιο δύσκολη και αγωνιώδη.

Πράσινο φως έχει πάρει ήδη το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι, «Τροχός της τύχης» του STAR, με τον Πέτρο Πολυχρονίδη στο τιμόνι της παρουσίασης. Το πρότζεκτ θα προβάλλεται το απόγευμα δίνοντας lead in στο δελτίο ειδήσεων.

Το OPEN κάνει τη διαφορά

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, τα στελέχη του OPEN επενδύουν στον «Έρωτα Φυγά» στην απογευματινή ζώνη. Από τις εκπλήξεις και επιτυχίες της περασμένης χρονιάς, η ιστορία μάς ταξίδεψε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’50 που ξεπερνά τα σκοτάδια της, προχωρά και εξελίσσεται, μέσα από έναν έρωτα μοιραίο, πλοκή συναρπαστική, σταυροδρόμια ηθικής που συναντάμε ακόμη στο σήμερα, έντονους χαρακτήρες, συναισθήματα, και καταιγιστικές ανατροπές. Mία δραματική σειρά εποχής σε σκηνοθεσία του Βασίλη Τσελεμέγκου σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη, διασκευή σεναρίου της Ρένας Ρίγγα και επιμέλεια σεναρίου του Δημήτρη Αποστόλου, με ένα μοναδικό καστ πρωταγωνιστών να δίνει ζωή και διάσταση σε χαρακτήρες που παλεύουν με διαχρονικά κοινωνικά στερεότυπα και βιώνουν πάθη, συγκρούσεις, προδοσίες, έρχεται ξανά για να συνεχίσει να κερδίζει το στοίχημα.