MEDIA

Όλα τα τηλεπαιχνίδια της νέας χρονιάς – Από τον «Μονομάχο» στο «Rouk Zouk»

Όλα τα τηλεπαιχνίδια της νέας χρονιάς – Από τον «Μονομάχο» στο «Rouk Zouk»

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα με τα τηλεπαιχνίδια που θα βγουν στον αέρα τον Σεπτέμβριο

Η μεσημεριανή και απογευματινή ζώνη των καναλιών, τη νέα σεζόν, γεμίζει με τηλεπαιχνίδια που θα μοιράσουν λεφτά και θα ψυχαγωγήσουν το κοινό.

Στον ΣΚΑΪ, «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» είναι ένα από τα νέα πρότζεκτ. Τα πιο αστεία, αυθόρμητα και ανατρεπτικά ζευγάρια, μία μητέρα με το παιδί της, δύο φίλοι, δύο συνάδελφοι, σύζυγοι, ξαδέλφια, γείτονες, κάθε ευφάνταστος συνδυασμός ζευγαριού μπορεί να βρεθεί στην κουζίνα. Ο Μάρκος Σεφερλής θα βρεθεί στο ρόλο του οικοδεσπότη! Με «εργαλεία» το χιούμορ και τις αξεπέραστες ατάκες του, βοηθά στις προετοιμασίες των συνταγών, δίνει συμβουλές και καθοδηγεί τα ζευγάρια. Ο Έκτορας Μποτρίνι επιστρέφει στο ρόλο του κριτή. Ο καταξιωμένος σεφ δοκιμάζει και αποφασίζει ποιο είναι το καλύτερο πιάτο και συνεπώς, ποια ομάδα συνεχίζει να παίζει!

Στην ίδια συχνότητα θα δούμε και την επιστροφή του «Μονομάχου» με τον Χρήστο Φερεντίνο. Το απόλυτο τηλεπαιχνίδι γνώσεων υπόσχεται δυναμικές, γνωστικές μονομαχίες. Ένα συναρπαστικό φορμάτ, με εκατομμύρια fans εντός και εκτός τηλεόρασης σε όλο τον κόσμο, που βασίζεται στο «1 vs 100» της εταιρείας Banijay Rights, έχει μεταδοθεί σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. 1 Μονομάχος, 100 αντίπαλοι, 1 μεγάλο έπαθλο έως 100.000 ευρώ! Ένας διαγωνιζόμενος παίζει εναντίον 100 αντιπάλων, οι οποίοι αποκαλούνται «The Mob». Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερες ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που τίθενται ταυτόχρονακαι σε εκείνον αλλά και στους 100.

Στον ALPHA έρχεται «Το Πιο Μεγάλο Παζάρι» με τον Ηλία Βρεττό. Το θρυλικό τηλεπαιχνίδι, που έχει προβληθεί σε πάνω από 24 χώρες παγκοσμίως και έχει μοιράσει τεράστια δώρα σε εκατοντάδες τυχερούς συμμετέχοντες, ξαναχτυπά. Οι συμμετέχοντες επιλέγονται ανάμεσα από το κοινό και μέσα από διασκεδαστικές και πρωτότυπες δοκιμασίες, παίζοντας έξυπνα και ρισκάροντας, πρέπει να αποφύγουν το ΖΟΝΓΚ και να κάνουν το καλύτερο παζάρι που θα τους χαρίσει πλούσια δώρα και δυνατές συγκινήσεις.

Στο MEGA, τα απογεύματα θα έχουν ξανά μορφωτικό χαρακτήρα αφού το «Chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, στον πρώτο γύρο, κάθε παίκτης ξεχωριστά καλείται να απαντήσει μέσα σε 1 λεπτό σε όσες περισσότερες ερωτήσεις μπορεί, συγκεντρώνοντας ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε σωστή απάντηση. Στον δεύτερο γύρο εμφανίζεται o Chaser και αρχίζει, με τις αστείρευτες γνώσεις του, την «καταδίωξη» των παικτών πάνω σε ένα φωτεινό ταμπλό, μέσα από μία «δοκιμασία» με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Με κάθε σωστή απάντηση ο παίκτης «απομακρύνεται» από τον Chaser, ενώ οι λανθασμένες απαντήσεις μειώνουν την «απόσταση» μεταξύ τους. Αν ο Chaser τον «πιάσει», τον αποκλείει από το παιχνίδι. Στον τρίτο γύρο, οι παίκτες που κατάφεραν να νικήσουν τον Chaser καλούνται να τον αντιμετωπίσουν ξανά, αυτή τη φορά ως ομάδα, σε ένα γρήγορο παιχνίδι ερωτήσεων διάρκειας 2 λεπτών. Στόχος τους είναι να «συλλέξουν» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό σωστών απαντήσεων και να διατηρήσουν το συνολικό ποσό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής. Όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια των παικτών έρχεται η σειρά του Chaser. Ο χρόνος ξεκινά και μέσα σε 2 λεπτά πρέπει να ξεπεράσει τον αριθμό των σωστών απαντήσεων που έδωσαν εκείνοι.

Πράσινο φως έχουν πάρει ήδη κάποια ακόμη αγαπημένα τηλεπαιχνίδια που σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Ένα από αυτά, ο «Τροχός της τύχης» του STAR, με τον Πέτρο Πολυχρονίδη στο τιμόνι της παρουσίασης. Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το «Rouk Zouk». Καθημερινά στις 15.00, στον ANT1, η Ζέτα Μακρυπούλια βρίσκεται στα «decks» του αγαπημένου παιχνιδιού. Για μία ακόμη σεζόν, θα χορεύουμε, γελάμε, διασκεδάζουμε και… θα ρουκζουκάρουμε με αγαπημένα παιχνίδια, κόντρες αντιπάλων, αλλά και πολλές ανατροπές.

Τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το «Πες τη λέξη» στην ΕΡΤ1. Με παρουσιαστή τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο, θα μας παρασύρει σε ένα
ταξίδι ψυχαγωγίας και γνώσεων. Σε κάθε επεισόδιο, δύο αντίπαλοι παίκτες φτιάχνουν τη δική τους δυνατή ομάδα, έχοντας συμμάχους δύο επώνυμους καλεσμένους ο καθένας. Καλεσμένοι διαφορετικής ειδικότητας και ιδιότητας, που έχουν ξεχωρίσει στον επαγγελματικό στίβο, έρχονται να προσφέρουν τις γνώσεις και τη θετική τους ενέργεια σε αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο απαιτεί συγκέντρωση και ταχύτητα. Στην ίδια συχνότητα θα δούμε το «Switch» με την Ευγενία Σαμαρά.

Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί για το «5χ5», στον σταθμό του Αμαρουσίου, λόγω της αποχώρησης του Μάρκου Σεφερλή. Το εν λόγω φορμάτ θα αναλάβει ο Θάνος Κιούσης. Γνωστός και ως Τόνι Σφήνος, έχει κλειδώσει για τη συγκεκριμένη θέση και το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο.