MEDIA

Ποιες σειρές πάνε για το δεύτερο μισό της σεζόν

Ποιες σειρές πάνε για το δεύτερο μισό της σεζόν

Η μυθοπλασία θα παραμείνει η απόλυτη πρωταγωνίστρια…

Η βραδινή ζώνη έχει κατακλυστεί, τη φετινή χρονιά, από σειρές οι οποίες μάλιστα σαρώνουν στους πίνακες της Nielsen και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον ανταγωνισμό. Τα στελέχη επενδύουν ιδιαίτερα στη μυθοπλασία και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Έτσι, δεν είναι λίγες οι παραγωγές που θα δούμε τους επόμενους μήνες.

Το «Milky Way» θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο, μέσα από τη συχνότητα του MEGA. Ο Βασίλης Κεκάτος, ο σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες, υπογράφει τη νέα μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων. Πρόκειται για την ιστορία μιας έφηβης, η οποία «αντιτίθεται σε αυτό που ο περίγυρός της προσπαθεί να της επιβάλει ως σωστό και ηθικό, για να βρει τελικά τον δικό της δρόμο στη ζωή, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση». Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα. Οι Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, κρατούν τους βασικούς ρόλους.

Παραμένοντας στο MEGA, αναμένουμε να δούμε μία από τις πολυσυζητημένες σειρές, το «Famagusta». Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, το τρίδυμο των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου θα φέρουν στις οθόνες στις αρχές του 2024 μία σειρά 24 επεισοδίων, εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα με επίκεντρο ένα story αγάπης που θα μας συγκινήσει. Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό τους. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, αφήνοντας μαζί και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Εκείνος είναι υποχρεωμένος να πολεμήσει και εκείνη μένει πίσω. Η αγάπη τους όμως είναι τόσο δυνατή που θα αντέξει πόλεμο και απώλεια. Οι δύο τους θα δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια και θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους με τρία παιδιά. Όμως, δεν θα ξεχάσουν ποτέ εκείνο το μωρό, που όσες δεκαετίες και αν περάσουν η απώλειά του θα παραμένει πάντα ένα αγκάθι στη ζωή τους. Ένα βρέφος που κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτή της οικογένειας που δεν είχε ποτέ νέα του. Όσον αφορά στο πρωταγωνιστικό καστ, Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος, είναι μερικοί μόνο από τους καταξιωμένους ηθοποιούς που θα αναλάβουν τους κεντρικούς ρόλους.

Στο MEGA θα δούμε τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Maestro», που κέρδισε το Netflix. Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, θα επιστρέψουν με στόχο να καθηλώσουν ξανά και να χαρίσουν μοναδικές ερμηνείες. Όπως έχει γίνει γνωστό, όλοι οι ήρωες θα συνεχίσουν. Ακόμη και ο Χαράλαμπος θα απασχολήσει με κάποιο τρόπο και σκηνοθετικό-σεναριακό εύρημα και αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα απολαύσουν τις εκπληκτικές ερμηνείες του Γιάννη Τσορτέκη. «Ο Χαράλαμπος θα επιστρέψει με κάποιο τρόπο στον δεύτερο κύκλο. Δεν μπορώ να σας πω πως», έχει πει ο ίδιος ο Χριστόφορος. Βέβαιο θεωρείται ότι θα δούμε κι άλλους ηθοποιούς να εισβάλλουν για να φέρουν αέρα ανανέωσης στο «Maestro», όπως τη Λένα Παπαληγούρα.

Στις αρχές του 2024, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, θα προβληθεί και ο δεύτερος κύκλος της θρησκευτικής σειράς «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό». Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε τον Φλεβάρη του 2022 και κράτησε συντροφιά στους τηλεθεατές για λίγα επεισόδια, που σάρωσαν σε τηλεθέαση και συγκίνησαν το κοινό. Τώρα επιστρέφει για να συγκινήσει ξανά.

H «Έρημη χώρα» είναι ακόμη ένα σίριαλ της ΕΡΤ1, που αναμένεται να σχολιαστεί. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό γουέστερν σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, που θα κάνει πρώτη επίσημη στα τέλη του 2023. Μια οδυνηρή περιπέτεια κηδεμονίας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους ήρωες της ιστορίας μας. H Εύα, μια 10χρονη κοπέλα που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της, ο Λουκάς, ο 65χρονος μοναχικός παππούς της, ο οποίος αρνείται πεισματικά την επιμέλειά της, και η Μαρίνα, μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός, που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, εμπλέκονται σε μια επίπονη υπόθεση κηδεμονίας, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους… δαίμονές τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναγκάσει την παγωμένη τους καρδιά να ξυπνήσει ξανά. Τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης και οι παραγωγοί, έχοντας αποδείξει ότι δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο καστ των σίριαλ, ετοιμάζονται ξανά να κερδίσουν το στοίχημα. Οι Γιώργος Κέντρος (Λουκάς), Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα), Γιώργος Καραμίχος (Μάνος), Αννα-Μαρία Μαρινάκη (Εύα), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Χριστίνα), Χρήστος Κοντογιώργης (Μάρκος), Αλεξία Σαπρανίδου (Σοφία), Κωνσταντίνος Μαγκλάρας (Στράτος) είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές.

Το δεύτερο μισό της χρονιάς, τέλος, θα δούμε και τη σειρά «Μαύροι Πίνακες» στο STAR. Το σενάριο υπογράφει ο ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει η Κατερίνα Φιλιώτου η οποία αγαπήθηκε μέσα από το «Αυτή η νύχτα μένει». Η παραγωγή είναι αστυνομική, μυστηρίου, ενώ μία από τις πρωταγωνίστριες θα είναι η Λένα Παπαληγούρα. Μέσα από το κανάλι της Κηφισιάς θα δούμε και τον δεύτερο κύκλο του «IQ 160», με τους Σμαράγδα Καρύδη και Νίκο Κουρή σε νέες περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης:

Μιχαλόπουλος: «Είναι στάση ζωής να μην ξαναβγώ στην τηλεόραση»

Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία φορά που τραγούδησε και μας «ανατρίχιασε» με την ερμηνεία της

Χρηστίδου για Αλεξάνδρου: «Κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίζονται»