MEDIA

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα στο Newsbomb.gr: «Η σχέση μας είναι οικογενειακή»

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα στο Newsbomb.gr: «Η σχέση μας είναι οικογενειακή»

Το δίδυμο της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο» μιλά στο Newsbomb.gr

Πιστεύουν στην έννοια της ομάδας, έχουν βρει το μυστικό μιας επιτυχημένης τηλεοπτικής συνταγής και δηλώνουν περισσότερο οικογένεια παρά συνεργάτες. Ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα, οι παρουσιαστές της εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο», μιλούν για την πορεία τους και την απαιτητική φετινή χρονιά.

Πώς κυλά η φετινή τηλεοπτική σεζόν; Νομίζω ότι τα θέματα της επικαιρότητας και τα σκληρά κοινωνικά ζητήματα πρωταγωνιστούν ξανά...

Ντίνος Σιωμόπουλος: Η φετινή τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε με τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία να βρίσκονται για μία ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Οι πολίτες βίωσαν τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες μέσα από τα φαινόμενα Ντάνιελ και Ελίας, τα φαινόμενα της εγκληματικότητας αλλά και το σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σταδίου με το στέγαστρο Καλατράβα να κινδυνεύει να πέσει στα κεφάλια μας. Παράλληλα, είχαμε και σημαντικές πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή νέου αρχηγού στο ΣΥΡΙΖΑ και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Στο μέτωπο της οικονομίας τα θέματα των συντάξεων, τα εργασιακά, οι τριετίες, η ακρίβεια, τα μέτρα ΔΕΘ, οι επιδοτήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης και ρεύματος απασχολούν τους περισσότερους τηλεθεατές αν κρίνουμε από τα μηνύματα που λαμβάνουμε στην εκπομπή, ενώ οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κυριαρχούν τις τελευταίες εβδομάδες την ειδησεογραφία. Την ίδια στιγμή εμείς ως τηλεοπτική εκπομπή βρισκόμαστε κάθε στιγμή εκεί που χτυπάει η καρδιά των γεγονότων παρουσιάζοντας τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπο με νηφαλιότητα και καθαρή ματιά.

Στέλλα Γκαντώνα: Ξεκινήσαμε από τα βαθιά, δεν είχαμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε λίγα χαμόγελα στους τηλεθεατές. Όταν η επικαιρότητα επιτάσσει να μεταδίδεις σκληρά πράγματα, δεν γίνεται διαφορετικά. Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι πολιτικές εξελίξεις με την αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πόλεμος, πρωταγωνίστησαν στη θεματολογία ενώ ο χειμώνας που έρχεται δεν φαίνεται εύκολος. Με την ακρίβεια να ταλανίζει κάθε νοικοκυριό, είμαι σίγουρη ότι θα είναι από τα θέματα που θα απασχολήσει πολύ.

Ντίνε, η ζώνη του Σαββατοκύριακου έχει άλλη δυσκολία και απαιτήσεις;

Πράγματι η συγκεκριμένη ενημερωτική ζώνη έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και διαφέρει αρκετά από την αντίστοιχη που αφορά το διάστημα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Ο λόγος προφανής. Το κοινό του Σαββατοκύριακου είναι διαφορετικό από αυτό των υπολοίπων ημερών λόγω του ότι οι περισσότεροι τηλεθεατές εργάζονται μέσα στην εβδομάδα άρα έχουν άλλο πρόγραμμα όσον αφορά τις τηλεοπτικές τους συνήθειες και ωράρια. Αλλά και από πλευράς ειδησεογραφίας, το Σαββατοκύριακο ο κόσμος αναζητά ουσιαστικά μία ανακεφαλαίωση με περισσότερη ανάλυση όλων όσων έχουν συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και περιμένει να του δώσουμε το στίγμα της εβδομάδας που θα ακολουθήσει. Αναμφισβήτητα είναι μία διαφορετική ζώνη με σημαντικές απαιτήσεις αλλά και δυσκολίες.

Τι σχέση έχετε με τα νούμερα τηλεθέασης;

Ντίνος Σιωμόπουλος: Προφανώς και κοιτάζω τα νούμερα τηλεθέασης. Όποιος δουλεύει στην τηλεόραση και υποστηρίξει το αντίθετο απλώς υποκρίνεται. Όμως το κυνήγι για τα νούμερα τηλεθέασης δεν πρέπει να καθορίζουν την ποιότητα της δουλειά σου. Αν συμβεί αυτό τότε το πιθανότερο είναι να ακολουθήσεις λάθος δρόμο που στο τέλος θα φανεί και στις μετρήσεις τηλεθέασης. Στόχος μου κάθε φορά είναι το τηλεοπτικό προϊόν που παράγουμε να είναι το σωστό χωρίς υπερβολές και κραυγές. Να προσφέρουμε ενημέρωση και ο κόσμος να μας κρίνει από αυτό και μόνο. Ο κόσμος ξέρει να ξεχωρίζει και να επιβραβεύει και εμείς οφείλουμε να μην τον απογοητεύουμε.

Στέλλα Γκαντώνα: Εννοείται, δεν το συζητώ. Αν δεν βλέπεις τα νούμερα, εθελοτυφλείς. Δεν μπορείς να έχεις εικόνα για το τι αφορά περισσότερο τον κόσμο και τι όχι.

Πώς είναι η συνεργασία σας;

Ντίνος Σιωμόπουλος: Με μία λέξη άψογη. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που συνεργάζομαι με τη Στέλλα Γκαντώνα που διακρίνεται από επαγγελματισμό, ευθύτητα, συνέπεια και καλή διάθεση. Είμαστε πλέον οικογένεια και μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Υπάρχουν ημέρες που περνάω περισσότερες ημέρες με τη Στέλλα παρά με τα ίδια μου τα παιδιά και τη γυναίκα μου και αν δεν υπήρχε αυτή η χημεία που βγαίνει και προς τα έξω το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει η συνεργασία μας. Αισθάνομαι τυχερός για τη σχέση που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία 4 χρόνια που συνεργαζόμαστε στο «Mega Σαββατοκύριακο» και εύχομαι αυτή η συνεργασία να κρατήσει για πολλά ακόμη χρόνια. Μην γελιόμαστε, το να βρεις στις ημέρες που ζούμε -του άκρατου ανταγωνισμού- έναν άνθρωπο να μπορείς να συνεννοηθείς με τα μάτια χωρίς τοξικότητες και πισώπλατα μαχαιρώματα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Εμείς το έχουμε καταφέρει.

Στέλλα Γκαντώνα: Είναι οικογενειακή πλέον η σχέση μας. Το καλοκαίρι παραθερίσαμε μαζί, με την οικογένειά του, τα παιδιά του. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ πολύ, είναι ένας έμπειρος συνάδελφος και για καλή μας τύχη η συνεργασία κυλά νεράκι. Με τον Ντίνο έχουμε ένα κοινό σκοπό: να πηγαίνει μπροστά η εκπομπή και ο σταθμός μας που μάς εμπιστεύτηκε.

Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεστε στην TV;

Ντίνος Σιωμόπουλος: Αναμφισβήτητα το περιστατικό που εμένα προσωπικά με έχει συγκλονίσει και με έχει εξοργίσει είναι το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη τον Ιούνιο του 2012 που εκείνη την ώρα ήμουν μπροστά καθώς καθόμουν δίπλα στον Γιώργο Παπαδάκη. Ήταν πολύ άγριο και σκληρό ότι συνέβη και δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι θα το ζήσω. Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε ποτέ κάτι τέτοιο στην ελληνική τηλεόραση... Θυμάμαι μάλιστα ότι τότε είχε βρεθεί σε μια φάση πολύ δύσκολη επειδή είχα κάνει ένα χειρουργείο και καθόμουν ακίνητος στην καρέκλα χωρίς να μπορώ να σηκωθώ και να αντιδράσω.

Στέλλα Γκαντώνα: Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να μεταδίδει τα γεγονότα με ψυχραιμία. Είμαστε μαθημένοι για τα δύσκολα. Ωστόσο, δεν θα ξεχάσω ποτέ την τραγωδία στο Μάτι, είναι από τις στιγμές που με έχουν στιγματίσει. Δυσκολεύομαι πολύ, ακόμη, να διαχειριστώ τέτοιες καταστάσεις. Αισθάνομαι αμήχανα, νιώθω ότι τα λόγια είναι φτωχά.

Τι άλλο θα θέλατε να κάνετε στη μικρή οθόνη;

Ντίνος Σιωμόπουλος: Προς το παρόν δεν με έχει απασχολήσει, γιατί είμαστε ήδη στην 4η σεζόν και είμαι στοχο-προσηλωμένος στην εκπομπής «Mega Σαββατοκύριακο! Σε κάθε περίπτωση είμαι δημοσιογράφος της ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και σκοπεύω να συνεχίσω να την υπηρετώ για πολλά ακόμη χρόνια.

Στέλλα Γκαντώνα: Δεν έχω απωθημένα… Από ρεπόρτερ ξεκίνησα, ρεπορτάζ συνεχίζω να κάνω. Παράλληλα με την εκπομπή, κάνω ραδιόφωνο, ένα μέσο που αγαπώ πολύ. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω κάνει.

Στέλλα, επειδή έχεις περάσει από δελτία ειδήσεων, τι είναι πιο δύσκολο; Το δελτίο ή η ζωντανή εκπομπή;

Και τα δύο έχουν τις δυσκολίες τους. Αυτό που θα πω είναι ότι η τηλεόραση είναι ομαδική δουλειά και στις δύο περιπτώσεις. Χωρίς την ομάδα σου, δεν μπορεί να υπάρχει καλό αποτέλεσμα. Την περισσότερη δουλειά την κάνουν οι ρεπόρτερ. Αν πάντως πρέπει να βρω μία διαφορά, στο δελτίο είναι one woman show ενώ στην εκπομπή υπάρχει διαδραστικότητα.