MEDIA

Survivor: Ανδριάνα Καγιά στο Newsbomb.gr - Θα ξαναέμπαινα στο παιχνίδι μόνο αν το κοινό ήταν κριτής

Survivor: Ανδριάνα Καγιά στο Newsbomb.gr - Θα ξαναέμπαινα στο παιχνίδι μόνο αν το κοινό ήταν κριτής

Η πρώην παίκτρια των Μαχητών μιλά για το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ

Είναι η πρώτη παίκτρια που αποχώρησε από τον φετινό κύκλο του «Survivor» στον ΣΚΑΪ, όμως έχει αφήσει το αποτύπωμά της. Η Ανδριάνα Καγιά μιλά για το ριάλιτι, τους συμμετέχοντες, τις εντάσεις και τις στρατηγικές… χωρίς να «μασά» τα λόγια της.

Πώς είναι η ζωή εκτός «Survivor»;

Όπως ήταν και πριν, δεν άλλαξε κάτι, δεν πρόλαβε μάλλον να διαφοροποιηθεί αλλά ούτως η άλλως δεν συμμετείχα στο παιχνίδι με σκοπό να αλλάξει η ζωή μου. Προστέθηκε μία εμπειρία και επιτεύχθηκε κατά κάποιο τρόπο ένας προσωπικός μου στόχος. Συνεχίζω την καθημερινή διδακτική και αθλητική μου ρουτίνα, καθώς και την προετοιμασία μου για παραστάσεις ως aerial performer.

Δεν εντοπίζεις δηλαδή καμία διαφορά μετά το παιχνίδι;

Δεν εντοπίζω κάποια διαφορά, θα πω ίσως ότι έγινα λίγο πιο σοφή. Σίγουρα ήταν μία ανέλπιστα όμορφη διαδικασία που έληξε νωρίς για μένα και αυτό είναι που μου στοίχισε κατά κάποιο τρόπο, γιατί δεν το χάρηκα όπως θα ήθελα ή όπως περίμενα. Ένα κομμάτι λοιπόν της εμπειρίας αυτής έμεινε ανολοκλήρωτο.

Πώς βλέπεις πλέον ως τηλεθεάτρια το ριάλιτι επιβίωσης;

Κυρίως το παρακολουθώ για την εξέλιξη των αγωνισμάτων, γιατί από την αρχή αυτό ήταν το ενδιαφέρον μου για την συμμετοχή μου. Ενδόμυχα στηρίζω την κόκκινη ομάδα. Στο υπόλοιπο κομμάτι πιστεύω πως δεν κυριαρχεί το στοιχείο του αυθορμητισμού. Δεν συμμετέχουν «ακατέργαστες» περσόνες γι'αυτό αποφεύγω να ξοδεύω τον χρόνο μου σε ίντριγκες, στρατηγικές και χαρακτήρες όπου δεν έχουν κάτι να μου προσφέρουν, δεν με αντιπροσώπευαν όσο ήμουν εκεί και φυσικά δεν με εμπνέουν στην καθημερινότητα μου.

Ποιους παίκτες ξεχωρίζεις;

Τους αυθεντικούς μόνο, και ο νοών νοείτο! Δεν χρειάζεται να κατονομάσω, ξεχωρίζουν με κάποιο τρόπο. Ο σωστός παρατηρητής γνωρίζει και διακρίνει!

Ποιοι θεωρείς ότι πορεύονται με στρατηγική;

Οι περισσότεροι και δεν θα πω όλοι, γιατί κάποιοι έχουν κακή στρατηγική με όλη την σημασία της λέξης.

Περίμενες τόσες εντάσεις;

Να πω την αλήθεια μπαίνοντας στο παιχνίδι, το όποιο ήταν και ένα από τα όνειρα μου για το στοιχείο της επιβίωσης και των αγωνισμάτων, ήμουν απροετοίμαστη για όλο αυτό που συνάντησα. Το έζησα, δεν θα άλλαζα κάτι σε μένα και στον τρόπο που χειρίστηκα κάποια πράγματα. Σημασία έχει να είσαι ο εαυτός σου και να σε διακρίνει ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια ευγενής άμιλλα και να μην αναλώνεσαι σαν άνθρωπος.

Υπάρχουν παίκτες που δείχνουν άλλη εικόνα μπροστά και άλλη πίσω από τις κάμερες;

Σε αυτή την ερώτηση βασικά θα έπρεπε να λείπει το ερωτηματικό. Πρόκειται για καταφατική πρόταση...

Ποια είναι τα σχέδιά σου;

Ένα ρητό λέει πως τρία πράγματα δεν πρέπει να μοιράζεσαι και να δείχνεις ποτέ: την προσωπική σου ζωή, το τι πράττεις για τους συνανθρώπους σου και σχέδια σου!

Θα ξαναέμπαινες στο παιχνίδι;

Στο παιχνίδι ίσως να ξαναέμπαινα με την προϋπόθεση ο τηλεθεατής να είναι κριτής. Το ριάλιτι είναι μία προσομοίωση της κοινωνίας και κάθε προσωπικότητα μπαίνει στην σφαίρα της ιδιωτικότητας του. Γνώμη μου είναι ότι το κοινό πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή του τι και ποιους θέλει να βλέπει ή να μην βλέπει, ανάλογα με τα παραδείγματα που δίδονται προς μίμηση ή προς αποφυγή.